LOKOMOTIVA - RIJEKA 2:3: / Riječani ludim preokretom do pobjede; Dva gola zabili u posljednjim minutama

Image

Rijeka je uzela bodove u Kranjčevićevoj, gubili su 0:2, a onda su na scenu stupili Kulenović i Murić

6.2.2021.
19:08
VOYO logo

LOKOMOTIVA - RIJEKA 2:3

LOKOMOTIVA: Santini - Cipetić, Lešković, Papadopoulos, Pivarić - Đira, Cokaj, Petrak - Aliyu, Kallaku, Hadžić

RIJEKA: Nevistić - Galović, Arsenić, Smolčić - Capan, Mudražija, Čerin, Jurišić - Murić, Menalo - Yateke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Lokomotiva je u subotu navečer u Kranjčevićevoj bila na dobrom putu da se malo odmakne od začelja ljestvice, ali Murić i Kulenović imali su drugačije planove. Murić je zabio dva gola iz penala, drugi u 90., da bi u 93. Kulenović maestralno preokrenuo na 2:3 za Rijeku koja je pobjedom učvsrtila 4. poziciju i skočila na 30 bodova. Kulenović je i u 90. sudjelovao kod gola, jer je upravo on iznudio penal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotivi je ovo bio treći derbi u nizu i drugi poraz, nakon što su izgubili i od Dinama, a slavili protiv Hajduka. S druge strane Rijeka je upisala prvu pobjedu u zadnja tri kola. No, idemo redom...

Lokosi bolje otvorili susret

Znatno su bolje Zagrepčani ušli u utakmicu, imali i nekoliko izglednih prilika koje nisu uspjeli realizirati te su na predah otišli samo s 1:0 koje im je u 11. minuti donio Kallaku, nakon odlične akcije lokosa u kojoj su, ruku na srce, slabo reagirali obrambeni igrači Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Hadžić nakon starta ponajboljeg golmana lige, od nedavno vratara Dinama na posudbi do kraja sezone Nevistića, iznuđuje penal kojeg zabija Pivarić u 56. minuti te se čini kao da je susret gotov, a onda - potpuni preokret! Lokosi su mislili da će uzeti bodove. No, dogodio se preokret.

Dva žuta Cipetića u dvije minute

U 70. minuti Cipetić dobiva drugi žuti karton u samo dvije minute. Skrivio je tad i penal kojeg zabija Murić za 1:2, a to je u potpunosti preokrenuo odnos snaga na travnjaku. Dvadesetak minuta kasnije Osmanković prilično glupo starta na protivničkom igraču u šesnaestercu te skrivljuje još jedan penal, kojeg ponovno zabija Murić za 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kulenović majstorski za 2:3 Riječana

U 93. minuti Sandro Kulenović fantastičnim golom zaključuje preokret Rijeke. S ruba šesnaesterca potegnuo je munjevit udarac, a golman Lokomotive Santini nije tu ništa mogao.

Lokomotiva je porazom ostala pretposljednja sa 15 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


95' - Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' - GOOOOL - Kulenoviiiić iz poluvoleja za 3:2... Kakav gol...

91' - Murić u drugi krug za 2:2. Vratila se Rijeka, pet je minuta do kraja. Murić je sad na četiri gola u sezoni za Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Osmanović je uklizao i pokupio Kulenovića, penal za Rijeku.

80' - Brani Santini, udarac iz kuta je za Rijeku. Peti njihov...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Još jedna velika prilika za goste, Yateke je pogodio gredu. Yateke je stigao prije Santinija do lopte, ali nije zatresao mrežu. Blizu je to bilo.

77' - Rijeka je krenula u ofenzivu na gol lokosa. 9 pokušaja Lokomotive, 12 Rijeke, 4 u okvir gola, sva 4 u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Murić precizan i smanjuje Rijeka na 2:1.

70' - Cipetić u dvije minute zaradio dva žuta i mora iz igre. Uz to je i penal za Rijeku. Pao je po nogama Menala. Murić će pucati penal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Cipetić zaradio žuti karton. Morat će izaći iz igre nakon što mu se pružala pomoć zbog udarca u oko. I Simon Rožman je pogledao što je Cipetiću s okom.

56' - GOOOOL! Pivarić za 2:0 s bijele točke! Lokomotiva ima veliko vodstvo protiv Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55'- Jedanaesterac za Lokomotivu! Nevistić ruši Hadžića nakon nove velike pogreške Capana koji mu je dodao prekratko, ovo je bilo loše od Rijeke.

Image

06.02.2021., Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, NK Lokomotiva - HNK Rijeka. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

54' - Papadopoulos je zaustavio Menala koji je pokušao glavom ugroziti domaća vrata. Riječani opet nastoje izići i preseliti pritisak na suparničku polovicu, kako bi pronašli dominaciju i rotam u posjedu na prvoj polovici. Zanimljivo je, još nemaju udarac u okvir gola. To je zato što su im linije predaleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počeo je nastavak dvoboja.

45' - Završio je prvi dio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Alyju je došao do ruba kaznenog prostora, odmah potegnuo u prvi kut ali promašio je. Opasan je Ibrahim Alyju.

31' - Još jedan pokušaj domaćih, ovoga puta probao je Aliyu koji je vrlo aktivan. No, ni ovo nije prošlo. Lokomotiva bolja, Rijeka tek sporadičnim pokušajima nastoji doći do izjednačenja. Ali, Rožmanovi momci morali bi puno, puno bolje ako se misle vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Prekršaj Menala koji više "nisam ga pipnuo" nad Papadopoulosom u pokušaju bijega Rijekinog ofenzivca. Svirao je faul sudac Batinić, a Menalo mu veli: "Nemoj molim te, nisam ga ni dirnuo..."

27' - Aliyu oreko gola! Izašao je na nekih dvadesetak metara od gola Nevistića, opalio, ali nije pogodio okvir gola. Svejedno, izgledalo je dosta opasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Opet Yateke, opet na ubačaj s desna, i opet - preko gola. Arsenić mu je ubacio.

22' - Ubačaj Murića s desne strane na Yatekea, lopta ide preko gola..

20' - Rijeka se probudila. Nakon prekršaja Papadopoulosa nad Yatekeom, dobili su Riječani priliku iz slobodnog udarca. Upravo je grčki stoper na koncu sve raščistio iz opasne zone.

17' - Bilo je sada Lokomotivino zaleđe, lopta je na udarcu Hadžića otišla preko gola, ali ne bi se niti vrijedilo da je ušlo.

15' - Greda za domaćina. Mogla je Lokomotiva i povećati prednost, Cipetić je odapeo iz daljine, a lopta je završila na okviru gola! S 30 metara je to bilo.

11' - GOOOL - Lokomotiva vodi 1:0. Ovo je već osmi primljeni gol u posljednjih 6 susreta za Rijeku. Cokaj je asistirao, Kallaku zabio za vodstvo. Ubacio je Cipetić s desne strane terena, Cokaj je tražio spuštanjem Hadžića situaciju, ali našao je strijelca Kallakua koji je iz prve pogodio. Opet Rijeka mora loviti rezultat.

Image

06.02.2021., Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, NK Lokomotiva - HNK Rijeka. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

1' - Počela je utakmica.

U 20. kolu Prve hrvatske nogometne lige od 17.15 se na stadion u Kranjčevićevoj ulici sastaju Lokomotiva i Rijeka.

Lokomotiva je u prethodne dvije utakmice polagala nade u nove bodove, ali Dinamo ih je uspio pobijediti, a protiv Hajduka su ulovili bodove, no i dalje nedovoljno pa su pali na 9. mjesto ljestvice.

Leko: To je jedini put do uspjeha

Trener Lokomotive, Jerko Leko, uoči utakmice s Rijekom rekao je:

"Zatvaramo taj ciklus utakmica u kojima nismo bili favoriti i vjerujem da ćemo dobro odigrati protiv Rijeke, koja je u posljednje dvije utakmice igrala kudikamo bolje, nego što je to na kraju rezultat pokazivao. Poraz protiv Gorice i iščupani remi sa Šibenikom svakako je učinak koji ih ne zadovoljava i protiv nas će tražiti pobjedu. Ali, znat ćemo im parirati, nakon splitske pobjede vratilo nam se i dobro raspoloženje. Očekujem da momčad opet bude rastrčana i agresivna, to je jedini put do uspjeha", kaže Leko.

Rožman: Lokomotivi nećemo dopustiti previše šansi

Što se momčadi Rijeke tiče, Stjepan Lončar zbog ozljede tetive neće biti u konkurenciji, načeti su Tomečak i Andrijašević, no vraća se Capan kojemu je istekao crveni karton.

"Moramo pronaći prave igrače i biti pametni jer dosta ih je pod velikim opterećenjem. Nismo još ni na pola sezone, najgore što bi se moglo dogoditi je da uđu u “crnu zonu” i počnu se javljati ozljede. Vodimo računa i o tom pitanju. Međutim, svi koji će dobiti šansu moraju istrčati s gardom da nema nikakve predaje. Možda rezultatski izgleda da nismo dobili nagradu i po meni nedostaju nam tri boda, ali kako s Lokomotivom dosad nismo bili bodovno uspješni, to govori da bismo s tom pobjedom vratili ta tri boda. Ponovno bismo došli na normalan put i pozitivu. Što se mene tiče nema predaje, samo se moramo koncentrirati. Dakle, igrat će oni koji su u najboljoj formi i mogu odgovoriti na sve zahtjeve. Vjerujem u dobru partiju, da Lokomotivi nećemo dopustiti previše šansi", rekao je trener Simon Rožman.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo