LIVERPOOLOV KOSOVAR NE PUTUJE U BEOGRAD ZBOG STRAHA ZA SIGURNOST: / 'Čuli smo što ga čeka na tribinama Marakane'

Image
Foto: AFP

Liverpool i Crvena zvezda sutra igraju utakmicu četvrtog kola Lige prvaka

5.11.2018.
11:32
AFP
VOYO logo

Liverpool danas putuje u Beograd, gdje će sutra na Marakani igrati susret četvrtog kola Lige prvaka, sa prvakom Srbije – Crvenom zvezdom. Redsi su u velikoj borbi sa Napolijem i PSG-om za jedno od dva mjesta koja vode u osminu finala, a u prvoj utakmici su protiv Crveno-belih bili bolji sa uvjerljivih 4-0.

Međutim, gosti su odlučili izostaviti sa popisa svoje švicarsko krilo, Xherdana Shaqirija, zbog bojazni za njegovu sigurnost. Shaqiri je rođen u bivšoj Jugoslaviji, kao dijete kosovarsko-albanskih roditelja, a izazvao je burne reakcije u Srbiji nakon slavlja pogotka tijekom utakmice Švicarske i Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Shaqiri je postigao pobjedonosni pogodak u posljednjoj minuti i proslavio ga gestikulirajući albanskog dvoglavog orla, što je u Srbiji izazvalo burne reakcije. U izjavi za službenu klupsku stranicu, trener Liverpoola Jurgen Klopp pojasnio je odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čitali smo o spekulacijama'

"Idemo u fantastičan grad – Beograd – igrati nogomet. Čitali smo o spekulacijama o tome kakav će prijem s tribina primiti Shaq [Xerdan Shaqiri, op.a.]. Iako nismo sigurni da će se to dogoditi, želimo biti 100% fokusirani na nogomet i ne brinuti ni o čemu drugom", izjavio je Klopp.

"Mi nemamo nikakve političke poruke, želimo se samo usredotičiti na nogomet, ništa drugo. Iz tih razloga, Shaq neće sudjelovati – on je upoznat s tim i prihvaća tu odluku", zaključio je Klopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo