LYON NANIO PSG-U DRUGI PORAZ U PRVENSTVU: / Derbi obilježila tri fantastična pogotka i ozljeda Mbappea

Image
Foto: AFP

Lyon sad za vodećim PSG-om zaostaje osam bodova

21.1.2018.
23:26
AFP
VOYO logo

Drugi ovosezonski poraz doživjela je nogometna momčad Paris Saint-Germaina nakon što ju je u derbiju 22. kola francuskog nogometnog prvenstva svladao Lyon rezultatom 2-1. PSG je na gostovanje doputovao bez ozlijeđenog Neymara (bedreni mišić), a veći dio utakmice bio prisiljen igrati i bez Kyliana Mbappea koji je u 36. minuti zbog nezgodnog udarca u glavu morao napustiti teren. Inače, Mbappe je u odigranoj minutaži dvaput nastradao - prvo u sudaru glavom sa suparničkim igračem, a onda i kada je na njega u naletu skočio Lyonov golman. Iznesen je s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez dvojice iznimno bitnih igrača i igračem manje od 57. minute, PSG nije izdržao i nakon poraza od Strasbourga (1-2) identičnim rezultatom je izgubio i od Lyona.

https://streamable.com/2w1n0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alves ostavio momčad na cjedilu

Domaćin je poveo već u 2. minuti krasnim pogotkom Nabila Fekira iz slobodnog udarca s više od 25 metara. Jednako atraktivan bio je i izjednačujući pogodak Layvina Kurzawe u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Dani Alves je ubacio s desne strane, a strijelac ekfektno zabio iz voleja zabio pod gredu. Pogodak odluke zabio je Memphis Depay u četvrtoj minuti sudačke nadoknade lijepim udarcem s više od 20 metara, a valja napomenuti da su PSG-ovi igrači od 57. bili brojčano inferiorni nakon Alvesovog isključenja.

Slavlje Monaca

Monaco je na svom travnjaku slavio protiv Metza 3-1. Uvodnu prednost aktualnim prvacima u posljednjim trenucima prvog poluvremena donio je zgoditak Jorgea, no možda i najvažnije dogodilo se u 50. minuti kada je zbog prekršaja izvan kaznenog prostora isključen je gostujući vratar Eiji Kawashima. Monaco je u 67. minuti iskoristio igrača više i golom Rachida Ghezzala povisio prednost, da bi nadu gostima donio Niane u 72. minuti. Sve je riješio Rony Lopes pogodivši za 3-1 u 81. minuti. Za Monaco je branio hrvatski reprezentativac Danijel Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi PSG sa 56 bodova, Lyon se probio na drugo mjesto sa 48 bodova, Marseille na trećoj poziciji ima 47 bodova, a slijedi Monaca sa 46 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:

Nica - St. Etienne 1-0 AS Monaco - Metz 3-1 Lyon - Paris St. Germain 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo