DOMINANTNA PREDSTAVA NA MAKSIMIRU / Dinamo razbio Omoniju. Fantastični Majer prekrasno zabio pa onda majstorski namjestio za pogodak Jakića

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo je slavio golovima Lovre Majera i Kristijana Jakića

20.7.2021.
21:59
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama stekli su dva gola prednosti za uzvrat u Nikoziji, pobijedivši u utorak na Maksimiru u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka ciparsku Omoniju s 2-0 (0-0).

Vodeći pogodak za Dinamo postigao je Lovro Majer u 65. minuti, a u 81. minuti je na njegov ubačaj za 2-0 glavom pogodio Kristijan Jakić. Uzvratni dvoboj je na rasporedu za tjedan dana, 27. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVA KATASTROIFA ZA DINAMO /

Nakon Ademija teško stradao još jedan igrač bez kojeg Krznar ne može zamisliti početnih 11

Image
NOVA KATASTROIFA ZA DINAMO /

Nakon Ademija teško stradao još jedan igrač bez kojeg Krznar ne može zamisliti početnih 11

Šokirani domaćim porazom na startu Prve HNL od Slaven Belupa, nogometaši Dinama krenuli su u utorak protiv ciparske Omonije po iskupljenje i nastavak puta prema grupnoj fazi Lige prvaka. No, iskusna momčad iz Nikozije pokazala se vrlo čvrstim suparnikom, iako je Damir Krznar na teren poslao najsnažniju postavu koju hrvatski prvak može sastaviti.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pokrenuli se nakon pola sata

Omonia je bila opasnija momčad u prvih 20 minuta. Bivši Dinamov lijevi branič Čeh Jan Lecjaks u devetoj minuti je prisilo Livakovića na prvu obranu, a u 19. minuti je Španjolac Jordi Gomez dobro zaprijetio iz slobodnog udarca s 25 metara, ali je lopta otišla preko grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu je trebalo pola sata i osvježenje s neba u vidu ljetnog pljuska, da bi se domaći igrači trgnuli i ozbiljnije zaprijetili gostujućoj momčadi. Najbolju priliku propustio je Bruno Petković u 36. minuti, kad mu je Ivanušec dodao idealnu loptu na desetak metara, a njegova dva udarca u oba je navrata blokirao Nigerijac Shehu.

Tri minute poslije Dinamo je ostao bez kapetana Arijana Ademija koji se u jednom duelu na sredini igrališta uhvatio za desni kvadriceps i morao je biti iznijet s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro je došao kraj prvog poluvremena, ali ne i kraj lošim vijestima za Damira Krznara, čiji je igrački kadar ostao ozbiljno osiromašen u 60. minuti, kad je Jordi Gomez ušao čvrsto u Luku Ivanušeca i hokejaškim 'bodičekom' ga složio na travnjak. Ni nakon nekoliko minuta ukazivanja pomoći Ivanušec nije ustao, već je na nosilima odvezen s terena.

No, to nije obeshrabrilo domaću momčad. Štoviše, u preostalom vremenu Dinamo je uspio doći do značajne prednosti za uzvrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Majerov gol i asistencija

U 65. minuti Omonijina obrana nije uspjela dobro izbaciti loptu, a Kristijan Jakić je s tridesetak metara glavom poslao sjajno dodavanje prema Lovri Majeru kojeg su gostujući braniči zaboravili. Majer je ušao u kazneni prostor s desne strane, driblingom se oslobodio jednog igrača, krenu prema sredini i s 11 metara svladao Fabiana koji je uspio ispružiti nogu, ali nije mogao zaustaviti udarac.

U 81. minuti Jakić i Majer su zamijenili uloge. Strijelac prvog pogotka našao se na desnoj strani i uputio odličan ubačaj lijevom nogom na sedam metara, gdje je Jakić bio najviši u skoku i glavom svladao brazilskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od prvog poluvremena, gosti u drugom dijelu nisu uspjeli natjerati Dominika Livakovića ni na jednu intervenciju, a najopasniju akciju izveli su u 58. minuti, kad je Diskerudov opasan udarac s 13 metara završio u bloku.

Damir Krznar može biti iznimno zadovoljan s konačnih 2-0, ali i zabrinut zbog ozljeda Ademija i Ivanušeca. Koliko su one ozbiljne, pokazat će dodatne pretrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je pred nekoliko tisuća gledatelja na Maksimiru pokazao strpljivost i na kraju dočekao pobjedu koja mu donosi mirnije put prema Nikoziji te dobru podlogu za vjerovanje da će upravo hrvatski prvak nastaviti put u kvalifikacijama za elitno klupsko natjecanje.

Pobjednik ovog para u 3. pretkolu Lige prvaka će igrati protiv boljeg iz dvije utakmice poljske Legije i estonskog prvaka Flore, dok će se poražene momčadi preseliti u Europsku ligu i činiti par 3. pretkola tog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-----------

KVALIFIKAIJE ZA LIGU PRVAKA

STADION MAKSIMIR, DRUGO PRETKOLO, 20. SRPNJA, 20:00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO - OMONIA 2:0

Mogući sastavi:

Dinamo: Livaković - Moubandje, Theophile-Catherine, Lauritsen, Ristovski - Jakić - Oršić, Ademi, Majer, Ivanušec - Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omonia: Fabiano - Lecjaks, Hubočan, Lang, Shehu - Jordi Gomez, Diskerud, Kousoulos - Bautheac, Ščepović, Duriš.

-----------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Kraj utakmice.

90' + 3' - Dinamo ništa ne prepušta slučaju i dalje dominantno igra i tjera Omoniju na njihovu polovicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igra se još četiri minute.

89' - Eto neki očajnički pokušaj Tzionisa iz daleka. Ide daleko od gola Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Majer je prekrasno progirao Kastatija i nedostajao je možda metar da ovaj dođe do lopte prije vratara Fabiana.

81' - GOOOOOOOL! JAKIIIIĆ! Majer je prekrasno nabacio s ruba kazennog prostora nakon kombinacije iz kornera i pogodio je Jakića koji je stajao na rubu peterca, a on pogađa mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - I joooooooooj! Ristovski je raspalio s nekih 23 metra udara po golu, ali brani vratar.

80' - Oršić i Petković idu van, Čop i Gavranović ulaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Raspištoljio se Dinamo, namirisali su krv i sada sve više opsjedaju gol Ciprana. Oršić je sada opalio izvana, ali otišlo je poviše gola.

65' - GOOOOOOOL! MAJEEEEEER! Kakav gol mladog veznjaka. Jakić je glavom dao prema Mišiću, ovaj propušta loptu do Majera, a zatim Lovro fintom eliminira obranu Ciprana i upućuje snažan udarac koji vratar nije mogao zaustaviti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Vozilo je došlo po Ivanušeca ne izgleda nimalo dobro, dobio je udarac u tijelo. Umjesto njega ulazi Kastrati.

60' - Gomez je ušao u Ivanušeca i izgleda da nije baš najbolje. Leži već više od minute i Krznar će ga možda morati mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Lecjaks je dao u sredinu kaznenog prostora za suigrača Diskeruda koji šutira isprve i to u okvir vrata, ali pogodio je srećom u blok.

57' - Dinamo sve jače pritišće, ali nikako da dođe neka gol-šansa.

53' - Petković lijepo lob-passom izbacuje cijelu obranu i proigrava Oršića, ali na kraju ipak ništa od gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

45' + 2' - Majeeeeeeeer, opalio je 30-ak metara po golu i netko je u bloku to skrenuo pa je otišlo tik pored gola.

45' + 1' - Ristovski je dao dugu loptu na Oršića lijevu stranu kaznenog prostora, ovaj glavom šalje na drugu vratnicu gdje je bio Majer, ali otišlo je to pokraj gola.

45' - Igrat će se tri minute još.

43' - Bautheac je pokušao s velike distance opaliti izravno po vratima Livakovića i nije to bilo loše, ali promašio je vrata.

42' - Ušao je Josip Mišić umjesto Ademija, a njemu se vani privremeno sanira ozljeda.

39' - Katastofa za Dinamo. Ademi se uhvatio za mišić nakon jednog duela i samo je legao. Čini se da kapetan neće moći nastaviti.

36' - Majer daje za Ivanušeca na desnoj strani kaznenog prostora, ovaj proigrava Petkovića u sredini koji čak dva puta iz blizine pogađa u blok, ovo je praktički bio zicer.

34' - Majer je sjajno povukao polukontru, dao je za Petkovića, ovaj je zatim proigrao Oršića kroz sredinu i šutirao je Vatreni, ali pogodio je blok.

32' - Malo je rano za krađu vremena, ali Cipranima očito nije. Prvo se njihov igrač previjao na travnjaku više od minute, onda su aut izvodili gotovo minutu.

30' - Pola sata igre je za nama i počela je jaka kiša. Dinamo je puno bolji i ima kontrolu nad igrom, ali u samoj završnici to ne izgleda nikako. Omonia s druge strane, dobro se brani i čeka šansu iz kontre i imali su nekoliko dobrih prilika, ali ih, srećom, nisu iskoristili.

27' - Duriš je sada opasno prijetio. Povukli su polukontru, Lauritsen je već izbio loptu, ali samo do Duriša koji onda gađa neprecizno izvana i odlazi to pored gola.

23' - Majer je izveo korner tako da je lopta išla u okvir vrata Ciprana i vratar je jedva spasio svoju momčad.

21' - Jako lijepa akcija Oršića, Petkovića i Ademija kojom su izigrali cijelu obranu Omonije, ali posljednji pass upućen Majeru bio je neprecizan.

19'' - Opa, iskusni Jordi Gomez je pokušao s nekih 30 metara iz slobodnjaka iznenaditi Livakovića šutom umjesto centaršutom, i nije to loše bilo, ali srećom po Dinamo otišlo je kraj gola.

16' - Nije Omonia lagan protivnik, nije bio niti Valur, ali Ciprani su vrlo dobro posloženi, organizirani i na momente vrlo opasni.

11' - Majer je sada fino izbacio Lecjaksa na lijevoj strani i centrirao na peterac, ali lopta je otišla baš jako visoko.

9' - Auuu, Dinamova obrana je zaplivala, Lecjaks je probio lijevu stranu i ušao gotovo do peterca te je pokušao progirati u sredinu, ali Livaković je preusmjerio loptu i Dinamovi igrači su izbili.

8' - Nema nekih uzbuđenja za sada, Omonia je dobro postavljena i ne dozvoljava Dinamu prići.

3' - Lijepo je izgledala kontra, Oršić je povukao po lijevoj strani i pokušao u sredini proigrati Majera, ali nije uspio. Da jest, bilo bi jako opasno.

1' - Počela je utakmica.

-----------

Uoči prve utakmice 2. pretkola Lige prvaka trener Dinama Damir Krznar u ponedjeljak je izjavio da je ciparska Omonia respektabilan suparnik, ali da je njegova momčad bolja.

"Omonia je respektabilan suparnik, ali mi smo bolji. No, to moramo pokazati na terenu. Očekujem tešku rovovsku bitku, ali mi smo favoriti i tako ćemo se postaviti od početka susreta", izjavio na konferenciji za novinare trener Krznar i dodao: "To je ekipa koja ima vrlo iskusne igrače i koja zna igrati na rezultat. Prema onome što smo skautirali očekujem da će nas pokušati iznenaditi iz kontranapada, ali ako osjete da mogu onda će nas i napasti. Imaju karakteristično otvaranje igre i ulaske iz druge u treću zonu, dosta su šablonizirana momčad, ali su i kreativni. Na treningu smo dio vremena posvetili tome kako limitirati njihov napad, ali smo se više bavili našom igrom", kazao je Krznar

Trener ciparske Omonije Henning Berg dan prije susreta rekao da se nada kako će njegova ekipa uspjeti iznenaditi dinamovce.

Izazov za Ciprane

"Zadovoljni smo, ovo je bilo čudno ljeto zbog Eura i koronavirusa, ali svi su igrači na raspolaganju i spremni za utakmicu. Puno je načina da se napravi dobar rezultat. Dinamo je dobra ekipa koja je pobijedila Tottenham, igrali su protiv Harryja Kanea i imali su igrače na Europskom prvenstvu. Neću izdvajati imena. Dinamo igra napadački nogomet i bit će izazov za nas. To će biti dobar test za nas kako bismo vidjeli koliko smo spremni", prokomentirao je trener Omonije pa priznao:

"Naravno da je Dinamo favorit. Prošle sezone su napravili sjajne rezultate. Imaju široki roster igrača i veliki budžet."

A za razliku od utakmica s Valurom i Slaven Belupom očekuje se da će Krznar ovaj put u vatru gurnuti najbolje igrače.

Susret Dinama i Omonije igra se u utorak, 20. srpnja, na stadionu Maksimir (20 sati), a uzvrat je 27. srpnja u Nikoziji u 17 sati po lokalnom vremenu.

Prijenos utakmice je na HNTV-u. Uvodna emisija počinje u 19.30, dok ćete tekstni prijenos utakmice moći pratiti na portalu Net.hr od 20 sati.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo