L'EQUIPE PIŠE O 'OSUĐENIKU ZA KORUPCIJU KOJI SE VRATIO U DINAMO': Znate kako se kaže, dobar glas daleko se čuje, loš još dalje

Image
Foto: PIXSELL

Ugledni francuski L'Equipe o povratku Zorana Mamića u Dinamo

13.6.2019.
7:20
PIXSELL
VOYO logo

Znate kako se ono kaže, dobar glas daleko se čuje, loš još dalje... Ugledni francuski L'Equipe jučer je na svojem web izdanju donio tekst pod naslovom: "Zoran Mamić, osuđenik zbog korupcije, vratio se u Dinamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOD ZABOKA OSVANULA SKANDALOZNA PORUKA PROTIV MAMIĆA: /

Ovo ledi krv u žilama

Image
KOD ZABOKA OSVANULA SKANDALOZNA PORUKA PROTIV MAMIĆA: /

Ovo ledi krv u žilama

Val protesta navijača

"Bivši sportski direktor (od 2007. do 2013.) i trener (od 2013. do 2016.) Zoran Mamić osuđen je 6. lipnja 2018. godine prvostupanjskom presudom na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog pronevjere 116 milijuna kuna (15,7 milijuna eura) u Dinamu. Klub je prošlog tjedna objavio njegov povratak na mjesto sportskog direktora, što je izazvalo val protesta kod navijača", započeo je novinar L'Equipea Gregoire Fleurot koji se dotaknuo i reakcije Bad Blue Boysa, koji su diljem Zagreba, Hrvatske i čak u inozemstvu razvili svoje poruke protiv Zdravka i Zorana Mamića.

Francuzi u tekstu mogu čitati o sramoti hrvatskog nogometa, a autor se pobrinuo da na jedan osebujan način opiše što znači prezime Mamić za navijače u Hrvatskoj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduđen na osječkom sudu na 6 i pol godina zatvora

"Kad se govori o braći, jedno se mora reći, a to je da prezime Mamić, za većinu navijača kluba prezime Mamić ne znači dobro. Zdravko, Zoranov brat, bio je na čelu Dinama od 2003. do 2016. godine, najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa bio je gotovo 20 godina, kao i potpredsjednik Saveza do 2016. godine. Zdravko je optužen za pronevjeru novca prilikom transfera Luke Modrića u Tottenham 2008. i Dejana Lovrena u Lyon 2010. godine", podsjeća francuski list pa dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U lipnju 2018, nekoliko dana uoči SP-a u Rusiji na kojem su Hrvati igrali u finalu protiv Francuske, osječki sud osudio je Zdravka Mamića na šest i pol godina zatvora. Njegova kazna, poput brata Zorana u istom sudskom postupku, nije konačna. Vrhovni sud tek treba donijeti odluku, a dvojac se i žalio na presudu. Navijači Dinama pomislili su da su se riješili braće koji su optuženi za privatiziranje kluba u osobnu korist. Na kraju je Zdravko Mamić pobjegao u Bosnu i Hercegovinu dan prije presude kako bi izbjegao zatvor jer u Hrvatskoj svatko osuđen na više od pet godina automatski završava u zatvoru do konačne odluke suda. U to vrijeme brat Zoran bio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je vodi prvu momčad Al Aina", navodi se u tekstu L 'Eqzuipea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo