ŠOKIRAO JE I DILETTU / Legendarni talijanski trener ima kolekciju dresova od koje će vam pamet stati, jedan igrač posebno se ističe

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Luciano Spalletti jedan je od najpoznatijih talijanskih trenera na svijetu

19.8.2022.
10:03
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Luciano Spalletti čuveni je talijanski trener, koji je u nogometu doslovno cijeli život. Njegova profesionalna karijera ni je bila dugačka, niti posebno dobra, ali je vrlo brzo nakon nje započeo onu trenersku. Kao nogometaš je igrao za Castelflorentino, Entellu, Speziju, Viareggio i Empoli, a samo godinu dana nakon što je okačio kopačke o klin, okrenuo se trenerskom poslu.

Image
RASPAD NAJBOLJE TROJKE? /

Navijači se već opraštaju i zahvaljuju Lukinom legendarnom suigraču: Posao će jako brzo biti dogovoren

Image
RASPAD NAJBOLJE TROJKE? /

Navijači se već opraštaju i zahvaljuju Lukinom legendarnom suigraču: Posao će jako brzo biti dogovoren

U Empoliju je zaključio svoju igračku, a počeo trenersku karijeru, a od tada je vodio Sampdoriju, Veneziju, Udinese, Anconu, Zenit Sankt Peterburg, Inter Milan, Romu, a trenutno je na klupi Napolija. Vodio je velikane talijanskog nogometa, a možda je najveći trag ostavio u svojem prvom mandatu na klupi rimske Vučice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S rimskim klubom je osvojio Coppa Italija u dva navrata te jednom talijanski Superkup. Na klupi Napolija je od 2021. godine kada je zamijenio Gennara Gattusa.

Image
Foto: Profimedia

Samo je jedan Vladar Rima

A u bogatoj trenerskoj karijeri, koja traje od davne 1994. godine, Spalletti je uspio skupiti kolekciju nogometnih dresova od koje vam pamet staje. Njemu su u goste došli Diletta Leotta i ekipa DAZN Italia te se popularni trener pohvalio svojom nevjerojatnom kolekcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kolekciji se nalaze dresovi apsolutnih legendi poput Ronaldinha, Ballacka, Kake, Ibrahimovića, Maradone, Adriana, Batistute, van Nistelrooya, Ronalda, Baggija, Cafua, De Rossija, a svoje mjesto na zidu "odabranih", našli su i Perišić te Brozović. Ipak, s kolekcijom dresova jednog igrača Spalletti je posebno ponosan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Totti je bio temeljni igrač za mene. Imam sve njegove dresove, čak i onaj koji smo mu odnijeli kući kad se ozlijedio", poručio je Spalletti koji je s legendarnim Francescom Tottijem radio pet godina, četiri u prvom i godinu dana u drugom mandatu na klupi Rome.

Prekrasna Diletta bila je očarana Spallettijevom kolekcijom, a kako i ne bi bila…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo