LEGENDARNI ŠPANJOLAC NIJE IZNENAĐEN HRVATSKOM U FINALU: / 'Iznenađenje je samo da niste to uspjeli ranije!'

Image
Foto: AFP
14.7.2018.
12:27
AFP
VOYO logo

U Rusiju su se na finale Svjetskog prvenstva uputile brojne nogometne legende, imena kao Ibrahim Ba, Javier Zanetti i Gaizka Mendieta samo su neka od imena koja su došla gledati dvoboj Hrvatske i Francuske. Baš ovaj zadnji, legenda Španjolske i Valencije, odgovorio je na brojna pitanja za Gol.hr.

U dobroj formi

'Održavam kondiciju, igram nogomet s prijateljima, onako za dušu'', rekla je nekoć velika zvijezda španjolskog i svjetskog nogometa pa dodao: ''U mladosti sam se ozbiljno bavio atletikom, trčao sam na srednje pruge, malo je nedostajalo da se ozbiljno posvetim atletici, ali ipak sam otišao u nogomet, i nije mi žao.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što radi nakon nogometa?

''Radim kao stručni komentator, bavim se glazbom, imam grupu, sviram, radim i kao DJ. To mi je ljubav iz mladosti.'', ističe Mendieta.

Hrvatska ga nije iznenadila

Na pitanje o tome je li ga Hrvatska iznenadila kazao je: ''Možda su neki iznenađeni, ali ja ne. I prije turnira sam govorio da Hrvatska ima veliki potencijal i da je pitanje gdje joj može biti kraj. Imate sjajne igrače, listom igraju u velikim klubovima, pa zašto bi onda bilo iznenađenje što su dogurali ovako daleko? Možda jedino zato što ranije nisu postigli veći uspjeh s reprezentacijom, ali moralo se jednom otvoriti.'' i istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Hrvatska je već sada napravila stvarno veliki uspjeh. Drago mi je zbog vaših ljudi, vidim koliko se vesele. Mala ste zemlja, teško je postići tako ogroman uspjeh s ograničenim resursima. Hrvati su očito talentirana sportska nacija, već godinama imate puno dobrih nogometaša, u mnogim sportovima ste pri vrhu, osvajate medalje na najvećim natjecanjima. Mogu vam samo čestitati.''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska za njega nije favorit

"Mislim da je to 50 - 50. Hrvatska je pokazala da može sa svakim izaći na kraj. Francuska, doduše, ima malu prednost, njezini igrači su odmorniji, Hrvatska je odigrala tri produžetka zaredom, ima i jedan dan manje odmora. To jest određeni nedostatak, ali igra se finale Svjetskog prvenstva, u takvim trenucima se zaboravlja na umor, adrenalin je na najvišoj razini. Ostalo je još samo 90 ili 120 minuta, u jednoj utakmici sve je moguće, tko god da igra, a kamoli kada su momčadi prilično izjednačene, čak i ako uzmemo zdravo za gotovo da je Francuska nešto jača i da ima širi roster.'', istaknuo je.

O Luki Modriću

''Možda. Odigrao je dobar turnir, imao je i odličnu sezonu s Realom. Ako Hrvatska pobijedi, prilično je sigurno da će biti proglašen najboljim. Osim toga, bit će i glavni kandidat za godišnju nagradu, Zlatnu loptu. Ako ste prvak Europe s klubom i prvak svijeta s reprezentacijom, onda nema dileme da zaslužujete najveću individualnu nagradu.'', rekao je zaključivši priču o Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo