LEGENDARNI SPACO OPET BRILJIRA: / 'Prestar sam za seks!'

Trener Hajduka Stanko Poklepovic jedan je od najosebujnijih likova u hrvatskom nogometu. Zbog svoje elokvencije i duhovitosti, omiljen je prakticki svugdje gdje dode.

8.3.2015.
12:44
VOYO logo

Dugo su celnici Hajduka pokusavali na klupu dovesti talijanskog strucnjaka Edoarda Reju, ali kako se on neckao, na koncu su na Poljudu odlucili priliku jos jednom dati Poklepovicu. Mnoge je iznenadilo imenovanje legendarnog Space s obzirom da ce sljedeci mjesec napuniti 77 godina. No, on smatra da njegova dob nije nikakav problem.

"Osjecam se odlicno, i mentalno i fizicki. Mozda sam star za seks, ali za nogomet nisam", rekao je Poklepovic u razgovoru za Vecernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da Spaco voli koristiti neobicne izraze za opisivanje nogometnih stilova. Posljednji u nizu je 'spiralna impostacija' - tako zeli da igra njegov Hajduk ove sezone. A sto je zapravo 'spiralna impostacija'?

"Spiralno ili stepenasto postavljanje igraca kada jedan drugome cuvaju leda", objasnjava iskusni strucnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poklepovic je duboki trenerski trag ostavio u Iranu. Bio je izbornik tamosnje reprezentacije, a vodio je i najpopularniji azijski klub Persepolis. Iz tog se razdoblja prisjetio i jedne anegdote.

"Napravio sam preokret u Iranu, u igri i u radu. Moj je predsjednik tada rekao da su hrvatski treneri najbolji. Poslije su svi nasi treneri dosli po mojim tragovima, i Ciro i Ivankovic, i ostali... Zvali su me Stanko pizda materina. Govorio bih im radite, trenirajte, pizda vam materina. To je bilo figurativno, nisu moje psovke usmjerene na vrijedanje, one su stilske. Nisu znali sto to znaci, ali kako sam stalno ponavljao, onda su mislili da je to neki vazan nogometni savjet", prepricao je Poklepovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo