godišnji odmor u hrvatskoj / Legendarni Löthar Matthaus otkrio nam je što misli o netom završenom Euru i Slavenu Biliću

Nekadašnji njemački nogometaš Lotar Mateus i ove je godine za odmor izabrao Hrvatsku. Nekadašnji kapetan njemačke reprezentacije, koja je 1990. osvojila naslov svjetskog prvaka, osvrnuo se na proteklo Europsko prvenstvo

20.7.2016.
19:00
VOYO logo

Löthar Matthaus bio je član zlatne generacije njemačke reprezentacije s kojom je 1990. godine osvojio naslov svjetskog prvaka. 

Kako je za odmor i ovog ljeta, kao i mnogo puta dosad, odabrao Hrvatsku, uhvatili smo ga i obavili intervju s njim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodine Matthaus, kako komentirate Europsko prvenstvo u nogometu?

Nije mi se toliko svidjelo. Nije bio najkvalitetniji nogomet. Na početku to zagrijavanje... Portugal uvijek ide do kraja. Ovo je nemoguća misija za mene zato što kad vidite kako je igrala Hrvatska ili kako je igrala Španjolska u prvih nekoliko utakmica, bili su odlični, ali su ispali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da je 24 ekipa previše, ali Platini je htio napraviti bolji posao, da se čuje glas malih država, učiniti im uslugu. Sretan sam jer su igrale Mađarska, Albanija, Island... To je odlično za male zemlje jer neke nemaju šanse igrati.

Kada vidite kvalitetne hrvatske igrače, oni su uvijek dobar tim. Portugal je pobijedio, ali i Hrvatska može idući put. Imaju mlade talentirane igrače, imaju igrače s puno iskustva. Modrić, Perišić, Mandžukić... Igraju u najboljim klubovima u Europi. Mislim da Hrvatska treba biti spremna da osvoji titulu kao Portugal prije par tjedana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirali ste EURO skupa sa Slavenom Bilićem. Kako je bilo? Što mislite o Slavenu nakon tog iskustva? 

Znam ga odavno. Sada smo bili i bliži. Radili smo, bilo je odlično iskustvo. Fantastična osoba. Nije samo bio odličan igrač već. Osjećate već u njegovom glasu. On zna nogomet. On osjeća nogomet. On osjeća male razlike u nogometu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo