LEGENDARNI IGRAČ O BUDUĆNOSTI VATRENOG NAPADA: / 'Bojim se da ćemo imati problema'

Image
Foto: AFP

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ima ozbiljnih problema sa pozicijom napadača

27.9.2018.
17:51
AFP
VOYO logo

Nakon što se Mario Mandžukić umirovio od dresa reprezentacije, a Nikola Kalinić više nije u izboru nakon što ga je Zlatko Dalić potjerao iz reprezentativnog kadra, Hrvatska ima ozbiljan deficit u napadačkim pozicijama. Izbornik je u utakmicama protiv Portugala i Španjolske isprobao Marka Livaju i Ivana Santinija, ali i dalje ne postoji očiti broj jedan za samu špicu.

"Njih dvojica u svojim klubovima igraju dobro i treba im dati priliku da se pokažu i u reprezentaciji, onda ćemo vidjeti trebaju li biti u njoj", rekao je Igor Cvitanović za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne vidim nekoga tko dolazi'

"Istina je da ne vidim nekoga tko dolazi, tko bi mogao postati dobar napadač. No, zašto ih nema, treba pitati “proizvođače”, naše nogometne škole, jer je očito da nam nedostatak igrača postaje problem. Dovodimo strance da nam zabijaju golove, a uvjeren sam da kod nas ima nadarene djece. Ali, s tom djecom treba raditi, a kod nas u nogometnim školama ne radi se dovoljno individualno po pozicijama", dodao je bivši napadač Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Previše se toga posvećuje kontroliranom nogometu, rezultatu, a ne gradi se igra za napadača niti se napadači razvijaju. Posvećujemo pažnju svemu osim razvijanju igrača po pozicijama Žalosti me što je tako, ali bojim se da ćemo imati problema, više puta sam upozoravao da je u nogometnim školama potrebno puno individualno po pozicijama raditi kako bismo stvarali igrače za te pozicije", zaključio je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo