BAVARAC DO KRAJA / Legendarni igrač Bayerna šokirao imenom sina, navijači ne vjeruju: Može čovjek iz Munchena, ali ne i Munchen iz njega

Image
Foto: Profimedia

Bivši igrač Bayerna sve je iznenadio imenom koje je nadjenuo svom sinu

14.6.2022.
10:13
Profimedia
VOYO logo

Bivši stoper minhenskog Bayerna i reprezentativac Gane, Samuel Kuffour očito s velikim veseljem pamti dan svoje nogometne karijere. Ganac je Bayernu proveo 12 godina karijere te je obilježio jednu eru u velikanu iz Njemačke.

Image
ČAK NITI MODRIĆU NIJE DAO /

Benzema odbio dati dres hrvatskim reprezentativcima, evo gdje je na kraju završio

Image
ČAK NITI MODRIĆU NIJE DAO /

Benzema odbio dati dres hrvatskim reprezentativcima, evo gdje je na kraju završio

A Ganca jako dobro pamte i navijači bavarskog kluba. Kuffour je u Bayern stigao 1993. godine kao 17-godišnjak iz Torina, jednu sezonu je proveo na posudbi u Nürnbergu, nakon čega je dugo vremena predvodio obranu kultnog kluba. Za Bavarce je odigrao 275 utakmica te je pritom postigao deset pogodaka i podijelio četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dresu Bayerna je osvojio čak 19 trofeja, među kojima se našao i onaj Lige prvaka. Kuffour je sudjelovao u pobjedi svoje momčadi nad Valencijom u sezoni 2000./2001. U šest navrata osvajao je Bundesligu te četiri puta DFB kup. Za Ganu je pak skupio 54 nastupa i postigao tri pogotka.

Ime za pamćenje

Karijeru je završio prije 13 godina, točnije 2009., ali je svejedno i dalje usko povezan s Bayernom, a koliko mu znači njemački klub jasno govori činjenica da je sina nazvao - Munich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj sin se zove Munich, po gradu u kojem sam živio i igrao. Uli Hoeness ga mora upoznati", rekao je nekadašnji branič Gane i Bayerna Münchena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije čudno da se Ganac sjetio baš Hoenessa, počasnog predsjednik Bayerna. On je često isticao da mu je Hoeness kao otac, a upravo mu je počasni predsjednik Bayerna najviše pomogao u najteži, trenucima karijere. Naime, 2003. godine Kuffour je prolazio kroz teške trenutke jer je izgubio kći koja se utopila u bazenu. Hoeness je tada privatnim avionom poslao nogometaša u Ganu te mu dozvolio da ostane u svojoj zemlji koliko god to bilo potrebno.

Kuffour je kao dječak igrao za ganske klubove Fantomas Kumasi i King Faisal Babes, a 1991. je kao 15-godišnjak došao u Torino. Potom je od 1993. do 2005. godine nosio dres bavarskog kluba s jednogodišnjim izletom u Nürnberg. Potom je nosio dresove Rome, Livorna, Ajaxa, a karijeru je zaključio 2009. godine u Asante Kotoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo