LEGENDARNI BRAZILAC PORUČIO SOSI BEZ PARDONA: / Nije htio šutjeti na veliku farsu koja je nastala - 'Sammir nije Damir i nikad neće biti!'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Sammir nije Damir. I nikad neće biti'

12.5.2021.
7:45
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Talentirani mladi hrvatski nogometaš, lijevi bek Stuttgarta Borna Sosa (23) neće igrati za njemačku reprezentaciju zbog FIFA-inog pravila koje brani promjenu reprezentacije igračima koji su nastupili za bilo koju nacionalnu vrstu, a stariji su od 21 godine. Direktor njemačkog Saveza Oliver Bierhoff jučer je potvrdio da Sosa neće zaigrati za Njemačku. Nakon toga, izbornik Zlatko Dalić je tijekom utorka za RTL kazao kako ga neće voditi na Euro i kako se mora ispričati, napraviti prvi korak i kako će mu biti oprošteno. Jer, "kršćanski je opraštati, svi griješimo"...

Pravilo je jasno

Sosa, naime, nema pravo nastupa za Njemačku po FIFA-inom statutu koji vrijedi od rujna prošle godine, a u kojem piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igrač može promijeniti reprezentaciju i odabrati selekciju države čije državljanstvo nije imao jedino u slučaju da nije nastupio ni za jednu reprezentativnu selekciju nakon što je napunio 21 godinu.”

Sosa je za Hrvatsku U-21 reprezentaciju igrao 12. studenoga 2020. godine protiv Škotske i tada je imao 22 godine i devet mjeseci. Prema tom pravilu Sosa ne može nastupiti za Njemačku jer nije imao njemačko državljanstvo, a nastupao je za mladu reprezentaciju Hrvatske kada je već bio stariji od 21 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
STVORIO DOSAD NEVIĐENI KAOS: /

Kako je Sosa izazvao efekt leptira i upropastio si reprezentacijsku karijeru u Njemačkoj i Hrvatskoj?

Image
STVORIO DOSAD NEVIĐENI KAOS: /

Kako je Sosa izazvao efekt leptira i upropastio si reprezentacijsku karijeru u Njemačkoj i Hrvatskoj?

Dobio njemačko državljanstvo jer mu je majka rođena u Njemačkoj

Sosa je naknadno dobio njemačko državljanstvo jer mu je majka rođena u toj zemlji, ali zbog FIFA-inog pravila ne može promijeniti reprezentaciju. Morao je, dakle, steći državljanstvo saveza u koji želi prijeći do trenutka kad je prvi put nastupio za bilo koju hrvatsku selekciju. Sosa to nije napravio do trenutka kada je debitirao za U-17 reprezentaciju Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dva storyja Sammira

Bivši hrvatski reprezentativac i igrač Dinama Sammir na Instagramu je objavio dva zanimljiva storyja.

Na jednom je uz vijest da Sosa ne može zaigrati za Njemačku stavio anketu s pitanjem: "Sammire, je li ti žao?", a na drugom je objavio grafit: "Sammir nije Damir", koji je bio popularan u periodu kada je Sammir trebao debitirati za reprezentaciju Hrvatsku. Uz grafit je dodao poruku: "I nikad neće biti!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo