LEGENDARNI SUŠEC NIJE HTIO IZGOVORITI IME 'CROATIA': / Usred prijenosa došla naredba s državnog vrha; 'Ako ne izgovoriš to tri puta u prvih 10 minuta...'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zbog takvog odnosa prema nametnutom imenu imao je poznati komentator problema i sa samim državnim vrhom

6.3.2020.
10:50
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Njegov glas čuli smo u bezbroj sportskih prijenosa, a naježimo se svaki put kad ga čujemo u snimkama utakmica Vatrenih iz 1998. godine. Božo Sušec prava je şportska enciklopedija, a u svom gostovanju u Podcast Inkubatoru otkrio je mnoge zanimljivosti vezane uz svoje radni vijek.

Jedna od najzanimljivijih priča bila je vezana za devedesete godine u kojima je zagrebačkom Dinamu nametnuto ime Croatia, što se mnogima, pa ni Sušecu, nije pretjerano svidjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam bio sasvim mali, otac me vodio na utakmice u Maksimir i vodio me na Dinamo, živio sam s Dinamom desetljećima i navijao za Dinamo. Ali nikada kao komentator. Ali Dinamo je bio klub koji mi je prirastao srcu i nisam nikad mogao prihvatiti tu promjenu imena i te ružne načine na koje se izglasavalo u HAŠK Građanski, Croatiju", rekao je Sušec pa nastavio:

"No, budući da sam i dalje morao komentirati utakmice Dinama, pronalazio sam kompromisne solucije, odnosno, barem sam mislio da sam pronalazio kompromise. Pa su tako igrali 'zagrebački plavi', 'naši dečki', 'Modri iz Maksimira'. I to je prolazilo, možda nisu ni čuli", rekao je Sušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A onda su me zvali iz studija i rekli da će prijenos ići bez tona ako u prvih deset minuta ne kažem barem tri puta Croatia. Bila je to naredba iz državnog vrha", ispričao je Sušec.

Image
BJELICA TALIJANIMA OTKRIO GDJE BI HTIO NASTAVITI KARIJERU: /

'Znam da me neki klubovi prate'

Image
BJELICA TALIJANIMA OTKRIO GDJE BI HTIO NASTAVITI KARIJERU: /

'Znam da me neki klubovi prate'

'Zar je to tako grozno?'

Zbog takvog odnosa prema nametnutom imenu imao je poznati komentator problema i sa samim državnim vrhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inače, predsjednik Franjo Tuđman je bio veliki sportski fan, jedne smo večeri nekim povodom bili na večeri na Hipodromu i tada me upitao: 'Pa kako nisi mogao reći Croatia? Zar ti je to bilo tako teško, grozno?' Odgovorio sam mu da volim Dinamo i da će to zauvijek za mene biti Dinamo", otkrio je Sušec u podcastu.

"Nije to prihvatio. Bio je strašno osjetljiv na tu temu, nevjerojatno. Sjećam se jedanput da je na Olimpijskim igrama u Barceloni priredio večeru za neka sportska vodstva i neke novinare. Te je večeri naš mudri veteran Edo Pezzi rekao: 'Predsjedniče, stvarno nemam veze s tim, ali i mi u Splitu isto doživljavamo klub kao Dinamo.' Tuđman je tada poludio i pitao tko je taj čovjek i zašto je on uopće tu", zaključio je priču Sušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli intervju možete pogledati OVDJE.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo