Ivan Katalinić / Legenda Hajduka o favoritu Kupa: 'Obje ekipe će biti motivirane jer ovime spašavaju sezonu'

Image

Rijeka je završila četvrta nakon očajne forme u posljednjim kolima prvenstva, dok je Hajduk završio kao drugoplasirani iza Dinama.

24.5.2022.
11:02
VOYO logo

Nogometaši Rijeke i Hajduka u četvrtak igraju finale Kupa u 19 sati, a obje momčadi traže pobjedu u sezoni gdje su ostali bez naslova prvaka HNL.

Rijeka je završila četvrta nakon očajne forme u posljednjim kolima prvenstva. Naime, u posljednjih deset kola Rijeka je upisala samo četiri pobjede, tako da su se morali zadovoljiti s četvrtim mjestom i 65 bodova u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je, s druge strane, kvalitetno završio sezonu i preskočio Osijek i Rijeku u prvenstvu i time osigurao poziciju doprvaka Hrvatske. Splitska ekipa završila je sezonu sa 72 boda i time postigla napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Image
Image

Ivan Katalinić, Split PXL Ivan Katalinić

Legenda dala svoje mišljenje

Sada se suočavaju u finalu, a prema riječima Ivana Katalinića za Index, bivšeg vratara i trenera Hajduka te Rijeke, oba kluba imaju mnogo razlike za maksimalnu motivaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rijeka i Hajduk izjednačeni su ove sezone, a dobivali su jedni druge i u finalima Kupova. 1987. Hajduk je tukao Rijeku u Beogradu, a 2005. se Rijeka revanširala u Splitu. Mislim da velikog favorita nema, ali blagu prednost bih dao Hajduku. Rijeka nekoliko kola ne igra na svojoj razini, otkad je izgubila šanse za prvo mjesto," rekao je Katalinić.

Image
Krešimir Antolić /

Član uprave Dinama: 'Ovdje je očigledno pukla komunikacija između Hajduka i Torcide'

"Na utakmicu i igru će sigurno utjecati i klima. Veće su vrućine i imamo prave ljetne temperature, ali Hajduku bi zbog domaćeg terena dao prednost. Obje ekipe će svakako biti motivirane jer ovime spašavaju sezonu. Ako Hajduk osvoji trofej, mislim da može reći da je sezona uspješna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Goran Tomić i Valdas Dambrauskas vole napadački nogomet, zato mislim da možemo očekivati dobru i otvorenu utakmicu. Rijeka je imala najbolji napad lige, a Hajduk treći najbolji. Odlučujući faktor moglo bi biti to tko će napraviti manje grešaka u obrani."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo