PETI HNL OTKAZ OVE SEZONE / Legenda Hajduka nakon smjene Dambrauskasa: 'Iznenadili su me, nakon devet godina je vratio trofej na Poljud...'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

"U prvoj četvrtini prvenstva već pet trenera je u HNL-u platilo glavom, to se nije događalo u prošlosti."

12.9.2022.
21:17
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Splitski Hajduk službeno je obznanio kako od ponedjeljka trener prve momčadi više nije litavski strateg Valdas Dambrauskas s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora.

Image
GOTOVO JE /

Potres na Poljudu! Valdas Dambrauskas više nije glavni trener Hajduka

Image
GOTOVO JE /

Potres na Poljudu! Valdas Dambrauskas više nije glavni trener Hajduka

Zajedno s Dambrauskasom iz stručnog stožera odlaze i njegovi dosadašnji pomoćnici, Marius Skinderis i Justinas Gasiunas. Momčad će u narednom razdoblju, navodi Hajduk, voditi trener Mislav Karoglan, koji je kao pomoćni trener sudjelovao u radu protekla dva stručna stožera prve momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HTV-ovoj emisiji "Stadion", Mario Carević, stalni gost i čovjek koji razumije kako Hajduk posluje i što znači za ljude u Dalmaciji, komentirao je situaciju:

'Previše ovise o Livaji'

"Pomalo iznenađujuća odluka iako se zadnjih dana kritički pisalo o igrama Hajduka pa se možda i moglo pretpostaviti da će doći do ove situacije. U prvoj četvrtini prvenstva već pet trenera je u HNL-u platilo glavom, to se nije događalo u prošlosti", rekao je Carević u HTV-ovoj emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot: HRT (emisija Stadion)

Mario Carević

"Dobre strane Dambrauskasa su osvojen postotak bodova, imao je niz od 12-13 utakmica bez poraza prošle sezone, nakon devet godina je vratio trofej na Poljud, završio je prošlu sezonu na drugom mjestu… To su neke pozitivne strane, dobar je i studiozan trener", izjavio je Carević pa prokomentirao Dambrauskasove minuse:

"Manje dobre stvari su te što se nije vidjela prepoznatljivost Hajduka, dosta se prilagođavao jačim suparnicima, a to se nije pokazalo kao pun pogodak, slabije izvedbe ove sezone. Hajduk previše ovisi o Livaji, koji je top igrač. Nedostaje učinak ostalih igrača, Sahitija, Krovinovića kojeg bih volio vidjeti bliže suparničkom golu…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo