LEGENDA EX-YU NOGOMETA: / 'Mamić je tvorac povijesnog srebra, a Modrić zasluženo najbolji na svijetu: Dinamo? Mogu daleko u Europi'

Image
Foto: Robert Anic/Pixell

Smatra i kako je dobro što Mamić više nije u Dinamu.

3.1.2019.
9:40
Robert Anic/Pixell
VOYO logo

Proslavljeni nogometni stručnjak i nekadašnja zvijezda jugoslavenskog nogometa VahidHalilhodžić osvrnuo se u razgovoru za Sportklub među ostalim i na aktualna zbivanja u hrvatskom nogometu. Naravno, s naglaskom na Dinamo, na čijoj je klupi sjedio u sezoni 2010-2011.

"Dinamo ove sezone ima odličnu ekipu i vrlo dobrog trenera koji zna što radi. Vjerojatno će obraniti naslov prvaka, a što se tiče Europske lige i uvjerljivog prolaska skupine, moram reći da su igrali jako dobro, ali da su imali malo sreće sa ždrijebom. Fenerbahče je u velikoj krizi, Anderlecht također i Dinamu se zaista otvorilo, ali to ne umanjuje njihov uspjeh", kazao je legendarni Vaha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov sljedeći izazov u Europi zove se Viktoria Plzen.

Modri mogu daleko

"Mislim da je Dinamo favorit u tom ogledu. Česi su ozbiljna momčad, ali vjerujem da će uz veliku pomoć zagrebačke publike koja se vratila na tribine Maksimira izboriti prolazak u osminu finala. Ako prođu Plzen, uz malo sreće Dinamo može napraviti veliki rezultat. Situacija u klubu i oko kluba je zaista dobra, svi preduvjeti za jedan veliki rezultat su tu. Zašto ne bi Dinamo napravio podvig sličan hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji? Ja kažem da je sve moguće", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Zeljko Hladika

Vahid Halilhodžić

Potom je na red došlo pitanje o ZdravkuMamiću.

"On je napravio velike stvari za Dinamo i hrvatski nogomet. Mnogi igrači koji su sudjelovali u povijesnom osvajanju srebra na Svjetskom prvenstvu su igrali u Dinamu i to je nešto što je njegova zasluga. Što se tiče atmosfere oko kluba, Dinamo je veliki klub s puno navijača i s te strane je dobro što Zdravko više nije tamo jer velik dio simpatizera Dinama se ne slaže s njegovim idejama. Za klub je najbitnije da ima veliku podršku navijača i to je ono što se polako vraća u Zagreb", kazao je te je pojasnio zašto je osvajanje srebra u Rusij povijesni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvali Vatrene i Modrića

"Hrvatska je u svijetu najviše poznata po sportskim uspjesima, ne po ekonomiji ili poljoprivredi. Zbog toga ovaj rezultat ima još veću težinu, sada svi na svijetu znaju za malu Hrvatsku koja ima četiri milijuna stanovnika. Zaista su dečki napravili nešto fenomenalno i po meni je to najveći sportski uspjeh u povijesti cijelog Balkana, ne samo Hrvatske", istaknuo je i nastavio.

"Vidim koliko ljudi u Francuskoj više cijene hrvatske nogometaše nakon tog trijumfa. Pogledajte samo LukuModrića, čovjek je u 33. godini došao do Zlatne lopte. Modrić nije kao Messi ili Ronaldo, njegova statistika nije ni blizu njihove, ali njegova nagrada je pobjeda kolektivnog duha i pokazatelj da se nogomet ne gleda samo kroz statisttiku", rekao je Vaha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznajem li Luku osobno? Ne baš dobro, ali znam ga. To je vrlo skroman i miran dečko koji je zaslužio apsolutno sve što je osvojio. Četiri osvojene Lige prvaka, to je zaista fantastičan uspjeh. Zatim osvajanje srebra s jednom malom Hrvatskom i nagrada za najboljeg igrača svijeta, kada se sve zbroji i oduzme Luka je apsolutno zasluženo najbolji igrač svijeta za prošlu godinu", završio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo