obilježio nogomet na balkanu / Legenda bivše Jugoslavije, Dinama i Veleža Muhamed Mujić preminuo u 83. godini života

Image
Foto: Wiki

Mujić, kojega su suvremenici prozvali Messijem prije Messija, nogometnu karijeru počeo je u Veležu gdje je s 17 godina zaigrao za prvu momčad

21.2.2016.
15:19
Wiki
VOYO logo

U 83. godini života u Mostaru je preminuo Muhamed Mujić, nogometna zvijezda bivše Jugoslavije i svojedobno igrač zagrebačkoga Dinama, potvrdili su iz Sportskog saveza grada Mostara.

Mujić, kojega su suvremenici prozvali Messijem prije Messija, nogometnu karijeru počeo je u Veležu gdje je s 17 godina zaigrao za prvu momčad. Za Velež je odigrao 212 utakmica, a u sezoni 1955/56 je bio i najbolji strijelac tadašnje lige Jugoslavije kada je postigao 21 gol. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Dinamo je nastupao u sezoni 1964-1965, a prethodno je branio boje francuskog Bordeauxa te belgijskog Beringena. Karijeru je završio u Veležu 1968., gdje je kasnije bio trener i tehnički direktor. 

Za Jugoslaviju je odigrao 32 utakmice i postigao 17 pogodaka, a debitirao je 1956. godine protiv momčadi Mađarske. Od reprezentacije se oprostio nakon što je na Svjetskom prvenstvu 1962. godine kao kapetan teško ozlijedio nogometaša SSSR-a Eduarda Dubinskog i dobio zabranu nastupa za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo