LEGENDA BIJELIH O KRIZI HAJDUKA: / 'Niti 2006. nije bilo kontinuiteta, ali na polusezoni treba napraviti sljedeće...'

Image
Foto: Pixsell

Hajduk je porazom od Lokomotive još dublje upao u rezultatsku krizu

25.10.2018.
18:04
Pixsell
VOYO logo

Ivan Gudelj je trenutno izbornik hrvatske U19 reprezentacije, ali prije 12 godina je sjedio na klupi Hajduka iz Splita. Gudelj je tada pomogao stabilizirati klub tijekom krize nakon osvajanja naslova 2005.

Legenda Hajduka je sa SN razgovarala o sličnostima između 2006. i 2018., ali i naćinu na koji Hajduk može izaći iz krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Teško je povlačiti paralele'

"Teško je povlačiti paralele između ondašnjeg i sadašnjega vremena. Mogu reći da jedne sezone i Dinamo nije bio među šest, pa je nakon toga napravljen klub. Uspoređivanje situacija nosi svoje stvari sukladno vremenu u kojemu je to bilo. Najgore što je bilo jest mijenjanje trenera svaka dva-tri mjeseca, jer potreban je kontinuitet na klupi. Ne volim govoriti previše o prošlosti, ja sam čovjek koji voli pričati o budućnosti", rekao je Gudelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali ako već inzistirate na usporedbi, mogu samo reći da sam došao nakon Ćire Blaževića te da je u klubu bilo preko 40 igrača. Kriza se dogodi, ali te 2006. godine su promijenjena četiri trenera. Bio je Ćiro, onda sam došao ja, pa je bio Bonačić i onda je stigao Vulić. Nije bilo kontinuiteta, a također je nakon titule otišao Vejić i još neki igrači. Rezultati nisu bili na razini očekivanja… Ali svi mi moramo pomoći Hajduku", dodao je.

'Vuliću treba dati maksimalnu potporu'

Vuliću treba dati maksimalnu potporu, dati mu ovlasti. On je došao i pokrenuo stvari, ali je evidentno da momčad nema kvalitete, selekcija je napravljena kako je napravljena. Treba na polusezoni napraviti selekciju i forsirati mlađe igrače. Osim toga potrebno je pričekati da završi ovaj prvi dio kako bi se uzeli igrači koji mogu napraviti razliku na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuliću treba dati odriješene ruke. Onda se treba uzdignuti i u proljetnom dijelu doći do Europe. Sada su uskoro i izbori za novi Nadzorni odbor, a Hajduk koji je veliki klub nije lijepo vidjeti na ovoj poziciji. Treba napraviti analizu, a Hajduk jednostavno mora biti najmanje u borbi za Europu i biti dio nje te promovirati svoje igrače, jer je zakon tržišta neumoljiv. Uglavnom, ova godina je takva, idemo forsirati mlade igrače i pokušati izboriti Europu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo