LEGENDA ARSENALA PROGLASILA KOVAČIĆA IGRAČEM GODINE: / Procurile lude brojke Vatrenog, Hrvat je po ovom na vrhu Premier lige

Image
Foto: Profimedia

Igra odlično otkako je napustio Santiago Bernabeu

24.2.2020.
11:47
Profimedia
VOYO logo

U dvoboju 27. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na svom Stamford Bridgeu svladao izravnog suparnika za četvrto mjesto na ljestvici Tottenham Hotspur sa 2-1 (1-0).

Chelsea je poveo 2-0 golovima Girouda (15) i Marcosa Alonsa (48), da bi na konačnih 2-1 nesretnim autogolom smanjio Ruediger (89-ag) u samoj završnici dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativni veznjak MateoKovačić odigrao je čitav susret, a trener FrankLampard mogao je bio prezadovoljan onime što je pokazao. O čemu najbolje govori statistika Vatrenog. Bio je učinku od 100% kada su u pitanju uspješni driblinzi, imao je 95% točnih dodavanja, osvojio je 15 lopti, stvorio je dvije šanse....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlična statistika

Statističari iz Squawke izvukli su pak podatak da je od početka prošle sezone imao najviše uspješnih driblinga od svih središnjih veznaka u Premier ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 145 pokušaja, 107 ih je prošlo. Sve je to navelo legendu Arsenala Iana Wrighta da ga poslije utakmice s Tottenhamom proglasi Chelseajevim igračem sezone.

"Giroud je odigrao jako dobro, ali moram se posebno osvrnuti na Kovačića. On je po meni Chelseajev najbolji igrač ove sezone", poručio je Wright tijekom poznate BBC-jeve emisije Match of the Day.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je lani podijelio navijače Chelseaja zbog manjka golova i asistencija. Unatoč tomu što pod Maurizijem Sarrijem igrao promjenjivo Chelsea je otkupio njegov ugovor od Real Madrida. Veznjak ove sezone pokazuje da je ta odluka bila isprava.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo