NASMIJAO DVORANU / Veznjak Latvije: 'Imam prednost nad Modrićem'

Image
Foto: Pixsell

Zasad su bez osvojenog boda

7.9.2023.
19:30
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20.45 na Rujevici igra utakmicu skupine D kvalifikacija za odlazak na Euro 2024. u Njemačkoj. Suparnik našim Vatrenima je Latvija.

Image
NAJAVA UTAKMICE /

Dalić i Livaković pred Latviju: 'Idemo s najjačim snagama, odmah ćemo napasti'

Image
NAJAVA UTAKMICE /

Dalić i Livaković pred Latviju: 'Idemo s najjačim snagama, odmah ćemo napasti'

Nakon što su posljednju pressicu odradili izbornik Zlatko Dalić i vratar Dominik Livaković, svoje obaveze za medije odradili su i Latvijci. Izbornik Dainis Kazakevičs  i veznjak Eduards Emsis (igrač Raufossa, norveškog drugoligaša), odgovarali su na pitanja novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su Emsisa pitali kako će se nositi s Lukom Modrićem, on je lukavim odgovorom nasmijao cijelu dvoranu:

''Luka Modrić je veliki igrač, jedan od najboljih, tko se može s njim nadmetati? Pitate se imam li koju.prednost pred njim? Imam, ja njega savršeno poznajem, a on mene ne poznaje'', kazao je kroz smijeh i nadodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To mi je glavni adut. Hrvatska ima vezni red u kojem igraju Modrić i Kovačić, ne pamtim baš da sam igrao protiv takvih suparnika u sredini terena. Što više trebam reći...''

'Želimo i mi napasti'

Latvijski izbornik bio je pun riječi hvale za Vatrene, a sutrašnji sastav nije htio otkriti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Igramo protiv TOP 10 reprezentacije, za nas je to veliki izazov i specijalna utakmica. Znamo koja su Hrvatska oružja i nastojat ćemo ih spriječiti da ih iskoriste. Vidjeli smo na ranijim utakmicama što Hrvati mogu. Mi nismo osvojili još niti jedan bod, no nastojimo u svakoj utakmici biti što bolji. Naravno da neću reći kako ćemo točno igrati, na tome radim s igračima, imamo svoj stil koji želimo što bolje provesti u djelo.''

Latvija će sutra imati i dva bitna izostanka - Ravisa Jurkovskisa i napadača Vladislavsa Gutkovskisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To su naši jako bitni igrači koji nam itekako nedostaju. Mi smo svjesno da ćemo se protiv Hrvatske morati braniti, ali ne želimo biti samo u obrani. Tražim od igrača da drže loptu koliko je najviše moguće, da i mi imamo svoje dionice, da dođemo naprijed i zaprijetimo. Želimo nešto učiniti i u napadu'', rekao je Kazakevičs.

Izbornik Dalić zna kako Latvijci mogu biti opasni iz prekida, što je potvrdio i Kazakevičs, ali i rekao kako moraju paziti da ne izgube eventualne bodove u završnici. Na pitanje novinara zašto Latvija nije na razini one iz 2004. godine, kada je igrala Euro, odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kompleksno je to. Tri su glavne točke, u našim klubovima domaći igrači ne igraju glavnu ulogu, drugo imamo premalo igrača vani, a ako i jesu ne igraju stalno, a postoji i nedostatak iskustva na međunarodnoj sceni. No, mi se uvijek trudimo i dajemo sve od sebe.''

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo