Poslana poruka koju Niko Kovač mora shvatiti jako ozbiljno

Dan uoči uzvratne utakmice u Maksimiru i konačne odluke tko će na SP u Brazil, Hrvatska ili Island, izbornik gostiju Lars Lagerbäck izašao je pred novinare.

18.11.2013.
14:04
VOYO logo

"Svi u momčadi i stožeru se nadamo da ćemo ispisati povijest islandskog nogometa", započeo je Lagerbäck poslavši tako poruku koju Niko Kovač i igrači moraju shvatiti jako ozbiljno.

Hrvate smatra velikim favoritima, no uvjeren je da su njegovi momci sposobni iznenaditi Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjestan sam da će Hrvatska biti još agresivnija nego u Reykjaviku i moram pronaći način kako ih spriječiti. No, nisam zabrinut, moji igrači su odmorni, izuzetno psihički spremni i napaljeni. Spremni smo za uzvrat!", naglasio je.

Veliki problem u momčadi Islanda je ozljeda Kolbeinna Sigthórssona, koji se nesretno 'stradao' u prvoj utakmici. Napadač Ajaxa u sjajnoj je formi ove sezone i njegov će se izostanak sigurno osjetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadao sam se da će Sigthórsson ipak moći igrati. No, od toga neće biti ništa i morat ću pronaći zamjenu u igraču u kojeg ću na terenu imati najviše povjerenja", zaključio je Lagerbäck.

Kapetan islandske nogometne reprezentacije Aron Einar Gunnarsson istaknuo je kako su on i suigrači spremni za utakmicu protiv Hrvatske i plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva je utakmica, igrana u petak u Reykjaviku, završila neodlučeno 0:0, tako da Island može proći na SP bilo kakvim remijem s pogocima u Zagrebu ili, dakako, pobjedom.

"Hrvatska je pod velikim pritiskom. Primijetili smo u medijima i među ljudima da vlada nezadovoljstvo igrom reprezentacije i rezultatom u prvoj utakmici. Od nas nitko ništa ne očekuje, nastavljamo po svome. Ne bojimo se ničega i namjeravamo si ostvariti snove i plasirati se na SP", samouvjereno je poručio Gunnarsson u razgovoru za Morgunbladid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo