LAMPARD NAKON DEBAKLA KOMENTIRA KOVAČIĆA: / Chelsea u potpunosti demoliran, a trener, neočekivano, odlučio istaknuti Vatrenog

Image
Foto: Profimedia

Chelsea je uglavnom prijetio iz kontranapada, a glavni pokretač tih akcija bio je hrvatski reprezentativac Kovačić

26.2.2020.
8:51
Profimedia
VOYO logo

U Londonu je Bayern prebrinuo gotovo sve brige oko prolaza u četvrtfinale pobijedivši domaći Chelsea sa 3-0. Robert Lewandowski je bio igrač utakmice, dvaput u ulozi asistenta i strijelac posljednjeg pogotka. Mateo Kovačić je odigrao cijelu utakmicu i bio jedan od najboljih igrača domaće momčadi, iako se i on izgubio u drugom poluvremenu.

Chelsea je uglavnom prijetio iz kontranapada, a glavni pokretač tih akcija bio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Najbolju priliku domaća momčad stvorila je u 43. minuti, kad je Kovačić odličnom loptom izbacio Marcosa Alonsa koji se sjurio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, 'lažnjakom' prevario Pavarda i pucao prizemno sa 12-13 metara, ali je njegov udarac Manuel Neuer obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Chelseas Mateo Kovacic, Image: 500325628, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications, Model Release: no, Credit line: John Walton / PA Images / Profimedia

Demolirani u nekoliko minuta

U nastavku je Bayern ubacio u višu razinu. Samo nešto više od osam minuta igre u drugom poluvremenu trebalo je Bayernu da dođe do dva pogotka, oba u režiji istog dvojca. Kada već nije mogao svladati Caballera, Robert Lewandowski se u 51. minuti odlučio prometnuti u asistenta. Akcija je krenula od Sergea Gnabrija, koji je izbacio loptu prema Lewandowskom na lijevu stranu. Umjesto udarca, Poljak je odlučio poslati povratnu loptu u sredinu na koju je natrčao Gnabry i sa 11 metara poslao ju u mrežu.

Samo tri minute poslije Lewandowski je dobio zračni dvoboj na sredini igrališta s domaćim kapetanom Azpilicuetom i prebacio loptu do Gnabryja. Ovaj je ponovno odigrao do Lewandowskog i krenuo prema kaznenom prostoru, gdje ga je Poljak idealno poslužio, a Nijemac preciznim prizemnim udarcem pretvorio u svoj drugi pogodak. Bayern je svoju potpunu nadmoć okrunio i trećim pogotkom. Po lijevoj strani je prošao 19-godišnji Kanađanin Alphonso Davies i ubacio u sredinu gdje je loptu dočekao Lewandowski i lakoćom pogodio nebranjenu mrežu za konačnih 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Chelsea's Mateo Kovacic during the Premier League match at Stamford Bridge, London., Image: 499150189, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications, Model Release: no, Credit line: Nigel French / PA Images / Profimedia

Kovačić svijetla točka

Londonski plavci odigrali su skromnu utakmicu, a zapravo jedina pozitivna stvar kod Chelseaja bio je baš Mateo Kovačić, koji je odigrao svih 90 minuta na vrlo visokoj razini. "Igrao je s osobnošću i kvalitetom koja vas tjera naprijed. On može igrati u gotovo bilo kojoj momčadi s tom razinom igre", pohvalio je Lampard Kovačića.

Zatim je analizirao poraz i objasnio što se dogodilo. "Bila je to teška lekcija, stvarnost za igrače da shvate do kojeg nivoa moramo doći. Ovo je nogomet Lige prvaka i mi se već nekoliko godina ne borimo u nokaut fazi. To je stvarnost. Igrači moraju razumjeti težinu razine Lige prvaka u ovoj fazi, mnogi moji igrači nisu to još iskusili. Sada se idemo boriti za četvrto mjesto u Premiershipu i moramo otići u München odigrati s puno ponosa. Ovo sve je bio samo jasan znak da moramo puno raditi, što sam i osjetio kada sam preuzeo momčad", rekao je Lampard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike