NIŠTA OD 'ELITNE' I PREMIJER' / Lako bi moglo doći do velike zabune. HNL sljedeće sezone dobiva prepoznatljiv naziv, ali problem bi mogao nastati s nižim ligama

Image

Donesena je odluka kako će se najviši stupanj natjecanja u muškom nogometu ponovno zvati Hrvatska nogometna liga

6.6.2022.
18:50
VOYO logo

U Solinu je održana osma sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je, između ostaloga, donesena odluka o nazivima natjecanja muškog nogometa, počevši od predstojeće natjecateljske godine.

Donesena je odluka kako će se najviši stupanj natjecanja u muškom nogometu ponovno zvati Hrvatska nogometna liga, dok će se drugi, treći i četvrti stupanj zvati, redom, Prva nogometna liga, Druga nogometna liga i Treća nogometna liga. Naknadno je moguće ovim nazivima pridodati ime naslovnog sponzora pojedinog stupnja natjecanja, objavio je HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli smo na neki način izdvojiti prvi stupanj natjecanja, a opet, dati dodatnu važnost nižim stupnjevima natjecanja, pa smo pritom razmatrali nekoliko rješenja. U konačnici, odlučili smo prvom stupnju natjecanja vratiti prvotni i prepoznatljivi naziv, Hrvatska nogometna liga, koji se uvriježio među navijačima, u javnosti i u medijima, čega smo bili svjedoci i proteklih godina dok je naziv bio Prva liga, ali smo ipak svi govorili da je to naša - HNL," kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Image

Ništa od 'elitne' i 'premijer' lige

"Time smo odali počast povijesti i prepoznatljivosti koju HNL ima, i pritom izbjegli međunarodne izraze poput "premijernog" ili "elitnog" koji u hrvatskom nogometu nemaju tradiciju. Također smo dali na važnosti klubovima drugog, trećeg i četvrtog stupnja te ćemo nastaviti sustavno jačati marketinške, promotivne i komercijalne aspekte svih natjecanja," dodao je Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor je također prihvatio odluku o raspodjeli sredstava od ugovora za TV prava, pri čemu će daleko najveći dio "kolača" ići prema klubovima Hrvatske nogometne lige - 9.33 milijuna eura. Ostatak sredstava bit će usmjeren prema Prvoj nogometnoj ligi, 1. ŽNL, 1. HMNL, HNK za mladež, HNK za žene i HNK u malom nogometu.

Usvojeni su novi Pravilnik o nogometnim natjecanjima, Pravilnik o suradnji klubova, izvješće o licenciranju za natjecateljsku godinu 2022./23., izvješće o organizaciji nogometnih kampova u Australiji i SAD-u te dokument Osnove veteranskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor je također donio odluku o kupnji umjetne trave potrebne za izgradnju još sedam travnjaka u županijama diljem zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo