'NE SKRIVAJU OVDJE LJUBAV PREMA ZVEZDI' / Srpski tabloid dva dana prije 'Oluje' plasirao snimku velikog slavlja Delija u Kninu

Image
Foto: Ilustracija

Kurir je objavio navodno veliko slavlje Delija u Kninu

3.8.2023.
20:11
Ilustracija
VOYO logo

Dva dana prije proslave 28. obljetnice hrvatske vojnooslobodilačke akcije Oluja, srpski tabloid Kurir plasirao je snimku navodne bakljade Delija u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu, kao i pjesmu Crvenoj Zvezdi, "veličanju srpskih korijenja".

OVDJE možete pogledati snimku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Užas /

Delije na derbiju gađale bakljama igrače Partizana, kapetan Zvezde napravio sjajan potez

Image
Užas /

Delije na derbiju gađale bakljama igrače Partizana, kapetan Zvezde napravio sjajan potez

Kurir: 'Došli smo do snimke'

"Kurir je došao do snimke velikog slavlja navijača crveno-belih u jednom mjestu u okolici Knina. Uz dobro poznatu Zvezdinu pjesmu i bakljadu pjevalo se do duboko u noć voljenom klubu. Knin je jedan od gradova u kojima se srpski prvak volio u prošlosti. Voli se i danas i Knjinjani to ne kriju", stoji u pisanju Kurira.

Srpski medij navodi snimku kao autentičnu, ali ne navodi kad su se bakljada i pjesma dogodili, odnosno o kakvom se događaju radi, je li u pitanju svadba ili nešto drugo. Na snimci se, isto tako, može vidjeti bakljada, jednu osobu kako u transu diže tri prsta i čašu pive u ruci, kao i čuti ženski glas na mikrofonu kako govori ushićeno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neka ovako bude svake godine'

"Neka ovako bude svake godine, da nikad ne zaboravljamo naše korijenje".

Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održat će se u subotu, 5. kolovoza 2023. u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održat će se 5. kolovoza Kninu, gdje su u tijeku završne pripreme.

Središnja svečanost u subotu

S obzirom na lošu vremensku prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda, prema kojoj su izgledni pljuskovi s grmljavinom, a moguće i olujno nevrijeme, središnja svečanost održat će se na Trgu dr. Ante Starčevića, koji će biti dijelom natkriven kako bi se program mogao nesmetano odvijati i pratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operacija Oluja (4. kolovoza − 7. kolovoza 1995.) velika je vojno-redarstvena operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom srpskih terorista, kojima je bila uspostavljena paradržava Republika Srpska Krajina i bez kakva međunarodnoga priznanja.

Operacijom kojom se svaki Hrvat ponosi i mora ponisiti, vraćen je u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Međutim, ta i nekoliko sljedećih pobjeda Hrvatske vojske stvorit će uvjete u kojima je od siječnja 1996. godine započeo proces mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačna pobjeda

Oluja je, uz Operaciju Bljesak, ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskoga rata. U operaciji je oslobođeno 10 400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Na kraju je Hrvatska uspjela ostvariti svoj cilj i izvoljevati konačnu pobjedu kojom je naša država, naš narod, dobili slobodu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo