HRVATSKI KUP / Kaos u Varaždinu: Opća 'tučnjava' na terenu, četiri crvena, 9 žutih i slavlje Osijeka... ; Ovakvo što već dugo nije viđeno

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Nadoknada je ukupno trajala čak deset minuta

9.11.2022.
18:39
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Osijeka i Lokomotive izborili su danas plasman u četvrtfinale Hrvatskog kupa gostujućim pobjedama protiv Varaždina (2-1) i Bjelovara (1-0).

Image
'FERKA' USRED UTAKMICE /

'Šaketanje' Varaždinaca i Osječana: 'Igrači su mi zaradili šljive pod okom. Nismo smjeli nasjesti, sami smo si krivi'

Image
'FERKA' USRED UTAKMICE /

'Šaketanje' Varaždinaca i Osječana: 'Igrači su mi zaradili šljive pod okom. Nismo smjeli nasjesti, sami smo si krivi'

Ždrijeb htio da se Varaždin i Osijek nađu u osmini finala

Nakon što je Varaždin u 14. kolu prvenstva, odigranom 22. listopada, pobijedio Osijek sa 4-1, ždrijeb je htio da se Varaždin i Osijek nađu i u osmini finala Kupa. Ovoga puta slavio je Osijek sa 2-1 u susretu sa čak četiri crvena kartona, devet žutih i ukupno 42 prekršaja. Bila je to utakmica kakva se dugo nije odigrala u hrvatskom Kupu, ali i općenito u našem nogometu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je poveo već u osmoj minuti. Izvrsno je ubacio Karlo Bartolec s desnog krila, a Mijo Caktaš precizno ciljao glavom, poslavši loptu s desetak metara u lijevi kut nemoćnog Olivera Zelenike.

Korak bliže pobjedi gosti su stigli u 54. minuti golom Laszla Kleinheislera. Mađarski reprezentativac je ušao u šesnaesterac nakon proigravanja Miereza, dvojica domaćih nogometaša nisu ga uspjela zaustaviti i Laszlo je mirno i precizno loptu poslao u vratarev bliži, lijevi kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek s igračem manje

U 66. minuti Osijek je ostao s igračem manje nakon što je Jevhen Čeberko dobio izravan crveni karton zbog prekršaja nad Agonom Elezijem. Domaćin je u nastavku susreta krenuo agresivnije pokušavši nadoknaditi zaostatak i u drugoj minuti nadoknade Fran Brodić je smanjio na 2-1.

Gol Brodića izazvao je cirkus i trenutak koji je obilježio susret, a u kojem su sudjelovali svi igrači, čak i oni s klupe, uključujući i službeno osoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo minutu kasnije došlo je do opće "tučnjave" igrača obje momčadi, a sudac Pajač je imao pune ruka posla. Rezime "gužve" bila su isključenja domaćeg vratara Zelenike i braniča Jorga Pellumbija, te napadača Osijeka Antonija Mance. Kako domaćin više nije imao pravo na zamjenu na vrata je stao Elezi. Nadoknada je ukupno trajala čak deset minuta, ali više nije bilo promjene rezultata.

Lokomotiva je plasman u četvrtfinale izborila gostujućom pobjedom protiv Bjelovara sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke zabio je Sandro Kulenović u 19. minuti na asistenciju Indrita Tucija.

U prvom današnjem ogledu nogometaši BSK-a iz Bijelog Brda priredili su veliko iznenađenje pobijedivši u susretu osmine finala sa 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debakl Rijeke

Pretposljednja momčad drugog razreda hrvatskog nogometa pobijedila je šesterostrukog osvajača Rabuzinova sunca sa 2-1.

Rijeka, koju vodi talijanski stručnjak Serse Cosmi, se u prošlom kolu jedva provukla nakon izvođenja jedanaesteraca protiv petoligaša Moslavinu, a vrlo slabu predstavu je pokazala i protiv BSK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli već u sedmoj minuti golom Gabriela Lunette. Lovre Grgić je probio desnu stranu i odlično ubacio, Lunetta je sjajno skočio i pucao glavom, a lopta je od vratnice završila u golu. Činilo se kako će Rijeka rutinski odraditi gostovanje u Erdutu.

No, uslijedio je veliki obrat. Samo četiri minute kasnije izjednačio je Marc Tokich. Australski veznjak je primio loptu na rubu kaznenog prostora, riješio se lagano pratnje, ušao u kazneni prostor i poentirao za 1-1. U 74. minuti BSK je okrenuo rezultat nakon brze konte. Kamerunac Sunday Jang Junior je povukao kontru, te uposlio Daria Pudića koji je s ruba kaznenog prostora sjajno pogodio za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta gosti su pokušavali barem izjednačiti, no BSK je izdržao i pobjedom ušao u četvrtfinale Kupa što je najveći rezultat u povijesti ovog kluba.

Hajduk prošao

U utorak je Hajduk na gostovanju pobijedio Mladost Ždralovi sa 2-0, dok je drugoligaš Rudeš u Zagrebu izbacio pulsku Istru sa 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je četvrtfinale već osigurao Slaven Belupo sa 6-0 pobjedom nad Nedelišćem.

U ostalim dvobojima osmine finala u srijedu još igraju Šibenik - Gorica (18 sati), dok se utakmica RNK Split - Dinamo igra 14. veljače 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI OSMINE FINALA
BSK Bijelo Brdo - Rijeka 2-1
Bjelovar - Lokomotiva 0-1
Varaždin - Osijek 1-2
Šibenik - Gorica (18.00)
U utorak, 8. studenog
Mladost Ždralovi - Hajduk 0-2
Rudeš - Istra 1961 2-1
U srijedu, 2. studenog
Nedelišće - Slaven Belupo 0-6
RNK Split - Dinamo (14. veljače 2023.)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo