hrvat u dresu velikana / Krovinović za RTL: 'Benfica s ogromnim respektom gleda na Dinamo, no očekujemo prolaz'

"S ogromnim respektom gledamo na Dinamo jer znamo što je u stanju napraviti", poruka je Filipa Krovinovića koji se iz Lisabona javio za RTL

24.2.2019.
19:41
VOYO logo

Hrvatski veznjak Filip Krovinović polako skuplja minutažu za Benficu nakon teške ozljede koljena, a nada se da će mu se u Maksimiru ostvariti san.

Za jednog igrača Benfice, put u Zagreb bit će više od utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Krovinović Dinamovo je dijete koje sada dirigira veznim redom portugalskog viceprvaka, a od petka, kada je ždrijeb spojio Dinamo i Benficu, i službeno najsretniji stanovnik hodnika podno stadiona Luž

"Osmijeh na mojem licu vam je sve pokazao zato što sam igrao u Dinamu u mlađim kategorijama i zato što sam cijeli život živio u gradu Zagrebu. Kako gledamo na Dinamo? Gledamo naravno s ogromnim respektom svi, a pogotovo ja jer znamo tko su i što su u mogućnosti napraviti kao što su već i dokazali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došle su tako slike velike pobjede Dinama nad Viktorijom i do Lisabona, pa nastup u u grotlu Maksimira, nakon što je 306 dana proveo rehabilitirajući ligamente koljena, bio bi savršeni završetak jednog teškog razdoblja u karijeri. 

"Nakon dugo vremena se vraćam na Maksimir. Bit ću sigurno pun emocija jer, kao što sam i rekao, tamo sam igrao kao mali, jer sam cijeli život živio u Zagrebu, jer su svi moji prijatelji iz Zagreba i obitelji mi živi u Zagrebu tako da, nadam se, da će biti nezaboravno. Nadam se da ću zaigrati na prepunom Maksimiru jer još nikada u karijeri nisam imao priliku za to, a hoće li biti tako nakon moje prošlogodišnje ozljede, vidjet ćemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do Maksimira i Dinama, Krovinović i ekipa imaju još dva ligaška izazova, Chaves sutra kod kuće i Porto u gostima, no o Bjeličinoj momčadi i njezinim prijetnjama već se danima sve zna.

"Ne bih htio nikoga izdvojiti posebno zato što znam da su kao kolektiv jako dobra momčad i uz trenera koji ih je jako lijepo posložio. Mi smo navikli na takvu atmosferu, ali bez obzira na to, svi mi igrači znamo da u većini slučajeva tribina zna biti 12 igrač."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ako je negdje to 12 igrač, onda je to u Benfici. Diljem svijeta 14 milijuna njih reći će da živi za dan kada će Benfica ponovno zasjesti na tron jednog europskog natjecanja.

"Mi jesmo profesionalci, ali također u nogometu igramo i za navijače, a naši navijači žele najbolji mogući uspjeh pa tako i mi. Tko će proći? Očekujem da ćemo to biti mi jer vjerujem u svoju ekipu i ja kao i cijela ekipa dat ćemo sve da tako bude."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u Europskoj ligi niti jedna momčad nije poput Benfice. Rekorder s 32 odigrane utakmice, rekorder s 20 pobjeda i rekorder s čak 55 postignuta pogotka - za Dinamo nikako neće biti lagan zadatak.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo