prvi dalićev strijelac / Kramarić: 'Gol posvećujem Vukovaru i svom ocu, a kako sam ga zabio? Ne znam ni sam!'

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Nakon što se umirovio Mario Mandžukić, Kramarić je sve učestalije u Dalićevim planovima, što Andrej zna iskoristiti

21.11.2018.
10:51
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Pogocima koje je postigao Španjolskoj i Engleskoj u posljednje dvije utakmice Lige nacija, Andrej Kramarić postao je prvi strijelac hrvatske nogometne reprezentacije otkad je ona u rukama Zlatka Dalića. 

Prije spomenutih susreta, u vodstvu je bio krilni napadač Intera Ivan Perišić. Od doigravanja protiv Grčke pa do prijateljske utakmice protiv Portugala u Faru, Perišić je za Dalićevog mandata u kockastom dresu mreže tresao šest puta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nakon što se umirovio Mario Mandžukić, Kramarić je sve učestalije u Dalićevim planovima, a Andrej je tu priliku iskoristio na najbolji mogući način. 

Ističe se pogodak na Wembleyju, prilikom kojeg je promiješao englesku obranu na način kakav se doista rijetko viđa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi ni lako opisati kako sam ga zabio. Tražio sam lažnjacima taj mali prostor za udarac, i eto malo me je pomazila sreća, ispalo je fenomenalno. Nemam inače običaj nekome 'poklanjati' golove, ali ovaj sam dao na dan pada Vukovara i rođendan mojeg tate Josipa pa ga posvećujem Vukovaru i ocu", prokomentirao je Kramarić svoju majstoriju za Sportske Novosti. 

"Naravno da mi godi što sam najbolji strijelac. Otkako se Mandžukić oprostio više sam u startnoj postavi. To sam i prije želio biti, mislim da bi bilo s više minuta još više golova, nadam se da na ovome neće priča stati, da će se na jednak način nastaviti i u reprezentaciji i u klubu", dodao je Kramarić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su ispali u drugi rang natjecanja, Kramarić kaže kako mogu biti ponosni na svoje predstave u novom natjecanju. 

"Moram reći da nismo razočarani, ostavili smo pozitivan dojam. Naravno da smo željeli ostati u Ligi A, bili smo blizu Final Fouru, da smo izdržali još tih petnaestak minuta, a na kraju smo ispali u drugi ligu. To je bilo dobro natjecanje, igrali smo četiri super utakmice, ne samo zbog nas igrača nego i navijača, kako je nama ljepše igrati ovakve susrete, tako ih je gledateljima draže pratiti", kaže Krama, koji je za reprezentaciju zabio ukupno 12 pogodaka, isto koliko i Zvone Boban te Ivan Klasnić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo