KRAJ ZIDANEOVOG EKSPERIMENTA SPAS JE ZA REAL: / U protivnom, Madriđani bi mogli doživjeti poniženje protiv Napolija

Image
Foto: AFP/JAVIER SORIANO

Trener Reala Zinedine Zidane mogao bi večeras protiv Napolija zaigrati s četvoricom igrača u obrani.

15.2.2017.
18:22
AFP/JAVIER SORIANO
VOYO logo

Francuski stručnjak u proteklim je susretima eksperimentirao s trojicom igrača u obrani. No, protiv Napolija očekuje se prekid eksperimentiranja (u 2017. tri je puta igrao s trojicom u obrani) i povratka na formaciju s četiri igrača u obrani. Barem privremeno. Razlog? Fantastični napad Talijana.

ČEKA NAS SPEKTAKL: Modrićev Real protiv čudesnog Napolijevog napada, Arsenal protiv Bayerna i sudbine

Napoli postigao 40 golova uz 24 asistencije

Naime, belgijski napadač Dries Mertens zabio je u 11 utakmica čak 14 golova, tu su još Hamšik, Insigne i bivši realovac Callejon. Ovo društvo postiglo je 40 golova i imalo 24 asistencije ove sezone. Na klupi će, uz hrvatske reprezentativce Ivana Strinića i Marka Roga, biti i poljski napadač Arkadiusz Milik koji zbog ozljede nije igrao od listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Trojica u zadnjoj liniji - samoubojstvo za Madriđane

U posljednjoj ligaškoj utakmici protiv Osasune Zidane je igrao s trojicom u obrani sve do ozljede Danila, a nakon toga zaigrao je s četvoricom u obrani. Ukoliko bi Zidane protiv Napolija zaigrao s trojicom u zadnjoj liniji, bilo bi to ravno samoubojstvu.

"Istina da sustav s trojicom u obrani nije uvijek bio uspješan zbog načina na koji mi inače igramo. Ali nam je otkrio neke stvari i dao na balansu općenite igre Reala", prokomentirao je Zidane svoj eksperiment, piše ugledni francuski L' Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo