KRAJ VELIKE AVANTURE? Ikona navijača nakon 29 godina napušta klub: / 'Neka slomi zube negdje drugdje'

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Otkaz Louisu van Gaalu u Manchester Unitedu i skorašnje imenovanje Josea Mourinha za novog trenera Crvenih vragova tema su koje dominiraju engleskim medijima.

24.5.2016.
9:02
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

Legendarni Velšanin je u klubu od 1987. kada je kao 14-godišnjak stigao u Unitedovu nogometnu akademiju. U međuvremenu je postao igrač s najvećim brojem nastupa (963) u klupskoj povijesti, osvojio 13 naslova u Premier ligi i dva u Ligi prvaka i postao ikona navijača. Posljednjoj dvojici trenera, Davidu Moyesu i Van Gaalu, bio je prvi pomoćnik, no kod Mourinha ne može računati na takvu ulogu.

'Bit će mu teško otići'

Sky Sports tvrdi da je portugalski stručnjak spreman ponuditi Giggsu mjesto u svome stožeru, ali ne ono prvog pomoćnika. Ta je funkcija rezervirana za Ruija Fariju, vječnu Mourinhovu desnu ruku, a što će biti s Giggsom još uvijek nije poznato. Engleski mediji navode da mu je United ponudio ostanak, ali ne zna se na kojoj funkciji, a odgovor legendarnog Velšanina još se uvijek čeka. No, sve je izglednije da će nakon 29 godina napustiti Old Trafford i krenuti u izgradnju samostalne trenerske karijere. Velški izbornik i njegov bivši suigrač Chris Coleman tvrdi da to ne mora biti loš izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će mu teško otići, ali to mu može biti nova iskra, novi izazov, nešto drugačije od dosadašnje zone udobnosti. Ryan je odlučan i moglo bi mu koristiti da se makne od nečega što poznaje toliko dugo i gdje se možda malo uljuljkao u rutinu", naglasio je Coleman za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Odlučan i jak karakter'

Velški izbornik smatra da bi Giggsu uspjeh na nekoj drugoj adresi mogao ponovno otvoriti vrata Old Trafforda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Giggs je prilično tih, ali se ispod toga krije odlučan i jak karakter i osoba koju igrači vole. Stekao je iskustvo asistirajući Moyesu i Van Gaalu, kao i igranjem pod Alexom Fergusonom, i sigurno može dobro raditi trenerski posao. Voditi Manchester United je ogromna stvar i zato je možda bolje da ode i negdje drugdje slomi zube, te dokaže da ima sve što je potrebno da se vrati", zaključio je Coleman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo