KRAJ PRIČE: / Jose Mourinho više nije trener Chelseaja!

Image
Foto: AFP, SERGEI SUPINSKY

Portugalac Jose Mourinho više nije trener Chelseaja, objavio je klub u četvrtak popodne. Dvije godine nakon što se vratio u London, Mourinho je po drugi put dobio otkaz na Stamford Bridgeu.

17.12.2015.
15:48
AFP, SERGEI SUPINSKY
VOYO logo

Klub se od Mourinha oprostio s priopćenjem:

"Nogometni klub Chelsea i Jose Mourinho danas su raskinuli suradnju. Klub mu zahvaljuje na svemu što je napravio od kad je 2013. ponovno zasjeo na kormilo naše momčadi. Njegova tri ligaška naslova, FA Cup, Community Shield i tri Liga kupa osvojena u njegova dva boravka u klubu čine ga najuspješnijim menadžerom u našoj 110 godina dugoj povijesti. I Jose i Odbor složili su se da ovosezonski rezultati nisu dobri i smatraju da je za obje strane rastanak najbolje rješenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinho je po drugi put na klupu Chelsea sjeo u ljeto 2013. godine i odmah osvojio naslov prvaka. Međutim, ove sezone kola zvana Chelsea krenula su nizbrdo. Devet poraza u 16 kola engleske Premierlige ipak je bilo previše za vlasnika Romana Abramoviča, a čini se i da je loš odnos između trenera i igrača bio presudan. Ime Mourinhova nasljednika još nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je, podsjetimo, klupski odbor aktualnog engleskog prvaka održao sastanak o budućnosti trenera, koji je nakon osvajanja prvenstva potpisao novi ugovor do 2019. S obzirom da je prekinut ranije postavlja se pitanje odštete.

Ramos najizglednija opcija za nasljednika Mourinha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovorom je Mourinho trebao zaraditi 50 milijuna eura, a upravo se taj iznos spominjao kao jedan od razloga zašto ranije nije smijenjen. U međuvremenu, engleski mediji krenuli su u potragu za njegovim nasljednikom. Zadnja imena koja su se spominjala su Juande Ramos i bivši Liverpolov trener Brendan Rodgers. Ramos se spominje kao naizgledniji kandidat, a španjolski As već je objavio da je on već sve dogovorio s Abramovičem.

Poslije posljednjeg ligaškog poraza od Leicestera (2:1) u ponedjeljak na večer, Mourinho je kazao kako se osjeća izdano od vlastitih igrača i kako je on žrtva vlastitog uspjeha od prošle sezone. Uz to, belgijski dnevnik Nieuwsblad tvrdi kako je ponajbolji igrač Chelsea Eden Hazard u srazu protiv Leicestera u završnici susreta odglumio ozljedu u znak protesta prema Mourinhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominju se imena i Hiddinka i Guardiole

"Ponekad, uhvatim se kako razmišljam o prošloj sezoni i o tome kako sam učinio sjajan posao, dignuo igrače na igrački nivo koji je iznad njihovih mogućnosti. Ako je to zaista i istina, onda oni ipak nisu izdržali igrati na tom nivou i ove sezone. To je jedna od mogućnosti", kazao je Mourinho nakon poraza od Leicestera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC, pak, piše kako su u igri za trenera Chelsea, uz spomenutog Rodgersa, Pep Guardiola i Guus Hiddink.

"Teško da igrači mogu igrati lošije nego dosad. Bili su stvarno grozni ove sezone. Neki od njih bi se trebali pogledati u ogledalo. Razočarali su klub, a neki od njih uoči sezone pojavili su se s viškom kilograma. To nije profesionalno od njih", komentirao je za BBC bivši engleski i Chelseajev branič Graham Roberts.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo