KRAJ: / Potop Schalkea na Old Traffordu

Manchester United na najbolji je mogući način potvrdio pobjedu iz Gelsenkirchena. S visokih 4:1 potpuno su deklasirali njemački Schalke koji je pokazao kako ipak nije dorastao ovakovom dvoboju.

4.5.2011.
15:04
VOYO logo

Manchester. Stadion: Old Trafford. Gledatelja: 70.000. Suadc: Pedro Proença Oliveira Alves Garcia (Portugal).

Strijelci: 1:0 - Valencia (26), 2:0 - Gibson (31), 2:1- Jurado (35), 3:1 - Anderson (71), 4:1 - Anderson (76).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER UNITED (4-3-3): Van der Sar - Rafael, Smalling, Evans, O'Shea - Gibson, Scholes, Anderson - Valencia, Nani, Berbatov.

SCHALKE 04 (4-2-3-1): Neuer - Uchida, Howedes, Metzelder, Escudero - Papadopoulos, Jurado - Farfan, Baumjohann, Draxler - Raul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE

90+1' - imao se priliku i Owen upisati u strijelce, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora skida mladi Neuer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - pokušavaju igrači Schalkea ublažiti poraz na Old Traffordu, ali ne popušta obrana Uniteda. Edu je još jednom oprobao udarac sa 20-tak metara, ali opet gađa pored vrata.

82' - Edu je opalio iz daljine, na kratko je loptu odbio Van der Sar, a natrčali Huntelaar ju zakucao u mrežu. No, sudac poništava gol zbog očitog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79 - nekoliko promjena u zadnjih par minuta, Fletcher je zamijenio Scholesa, a umjesto Berbatova u igru je ušao Owen.

76' - GOL!!! Odlično je loptu povukao po desnoj strani Valencia nakon čega je proigrao Berbatova, a ovaj nesebično dodaje za samog Andersona. Brazilac postiže svoj drugi pogodak u samo pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ZbdjyCdJp29VOHbE

71' - GOL!!! Fantastično je po desnoj strani projurio Nani, poslao povratnu loptu za Andersona kojem udarac blokira obrana Schalkea, ali dobija priliku za popravak kojeg ne propušta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - u posljednjih 20 minuta svoju priliku dobit će i Huntelaar . Izlazi Howedesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - u posljednjih 10-tak minuta utakmica se u potpunosti umrtvila, rezervisti Uniteda pokušavaju kombinatornom igrom doći do još pokojeg pogotka, ali ne polazi im previše toga za nogom.

61' - pokušao je Anderson iz daljine iznenaditi Neuera, ali njegov udarac jedva se dokotrljao do njemačkog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - prva promjena na utakmici. U igru umjesto šepajućeg Rafaela ulazi Evra.

57' - prvi opomenuti igrač u gostujućem sastavu postao je Escudero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - krasna kombinacija domaćih, Nani je proigrao Berbatova, ovaj vratio za Andersona koji s desetak metera gađa kut Schelakeovih vrata., Njegov udarac sjajnom paradom skida izvrsni Neuer.

50' - konačno jedan ubačaj došao do Raula, koji od prve vraća za Farfana, a ovaj umjesto mreže pogađa Evansa u glavu. Od svega samo korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - odmah opasnost u kaznenom prostoru Nijemaca, Valencia je pronašao Andersona, no na kraju se nije dobro snašao Brazilac, a paničnom reakcijom uspjela je gostujuća obrana otkloniti opasnost.

46' - krenuo je nastavk susreta, u momčadi Schalkea ušao je Edu omjesto Baumjohanna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Manchester je u prvom dijelu unatoč rezervnoj postavi na terenu pokazao tko je glavni na Old Traffordu. Nakon nekoliko prijetnji gostiju sijevnule su dvije sjajne akcije domaćih i to je bio kraj za Nijemce.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - još jedan žuti kraton u redovima Uniteda zaradio je Brazilac Anderson nakon prekršaja na Juradu točno na sredini igrališta.

38' - u kratkom su vremenu požutila dvojica domaćih igrača. Prvo je Gibson dobio žuti karton, a potom i Scholes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - GOL!!! - smanjio je Schalke, ubacio je s desne strane Farfan, lopta je odbija od nekoliko igrača i dolazi do Jurada koji iz prve tuče i smanjuje rezultat.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=YzNd7Nzux4BVGaph

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - GOL!!! - izveli su domaći korner, nakon nekoliko kratkih dodavanja Valencia spušta loptu za Gibsona koji gromovito pogađa Neuera od kojeg se lopta odbija u mrežu.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=VChlR08WbsNNccZp

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - GOL!!! Manchester je izveo brzu akcija na sredini terena, lopta je došla kod Gibsona koji fantastičnom pronalazi utrčalog Valenciju, a ovaj pogodio pored istrčalog Neuera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' - opet je Berbatov prošao po lijevoj strani, zavrnuo u sredinu, no učinak je bio isti kao malo prije.

20' - pokušavaju igrači Schalkea probiti obranu domaćih preko bokova, no svi ubačaji završavaju u rukama sigurnog Van der Sara.

15' - panika u petercu Nijemaca okončana je prekršajem Nanija na njemačkom vrataru.

12' - odgovorio je United, Berbatov je ušao s lijeve strane u kazneni prostor gostiju, zavrtio Höwedesa i Metzeldera i ubacio u sredinu za Nanija. No, pročitao ga je sjajni Neuer i samo pokupio loptu.

10' - u otvaranju utakmice dojma smo kako je Schalke momčad koja diktira tempo i ima loptu u svom posjedu, no dobro se za sada nosi ova rezervna postava Uniteda.

7' - evo i prvog udarca na utakmici. Prošli su gosti po sredini Manchesterove obrane, Baumjohann je na 20-tak metara uposlio Farfana koji nakon dva koraka puca. Lopta odlazi pored vrata.

3' - izvela je momčad Schalkea na lijevoj strani jednu zanimljivu kombinaciju, ali ubačaj Draxlera sjeda točno na glavu Smallinga koji otklanja opasnost po van der Sara.

1' - započeo je uzvratni susret na Old Traffordu.

Za razliku od prvog susreta u Gelsenkirchenu u kojem je Manchester slavio s 2:0, menadžer Uniteda sir Alex Ferguson odredio je sastav s čak devet novih imena. Iz prve utakmice od početka će nastupiti jedino Van der Sar i Valencia.

NAJAVA Sudeći po pisanju engleskih medija, uzvratna utakmica između Manchester Uniteda i Schalkea je samo formalnost, a na Otoku nitko i ne pomišlja da bi društvo iz Gelsenkirchena moglo napraviti čudo i preokrenuti 0:2 iz prve utakmice.

I Sir Alex Ferguson puno više razmišlja o nedjeljnom dvoboju protiv Chelseaja (koji u Premiershipu zaostaje tri boda), nego o onom s Raulom i društvom.

http://video.rutube.ru/7903b5cd98e08eae9d142b34dbd49d0b

"Ne podcjenjujemo Schalke, no moram poštedjeti nekoliko igrača za nedjelju. Zato će umjesto Rooneya i Hernandeza u napadu igrati Berbatov i Owen, a od prve minute će na terenu biti i Scholes. Sve su to iskusni igrači koji će jako dobro obaviti svoj posao", tvrdi Ferguson, koji se natkon toga posvetio engleskom rivalu i sucima:

"Nadam se da će u nedjelju suđenje biti pošteno", počeo je već stvarati pritisak na suce Sir Alex.

No, engleski The Observer poručio je Škotu da prestane kukati jer su "Manchesteru suci ove sezone puno više pomogli nego odmogli". Taj list je pregledao sve utakmice Crvenih vragova, te izbrojio šest situacija u kojima su teško oštećeni, no čak devet u kojima su jako oštećeni njihovi protivnici. I Patrice Evra poručio je svom treneru da se nepotrebno žali na suce.

"U susretu s Arsenalom mi smo bili problem, a ne sudac. Nismo igrali na prepoznatljiv Manchesterov način, a kada je tako, onda i ne zaslužujemo pobjedu. Glupo je sada tražiti ispriku u lošem suđenju, jer igrali smo sramotno", tvrdi Evra.

Uz iskustvo, na strani Uniteda su i brojke. Naime, Manchester nikada u povijesti europskih natjecanja nije ispao iz nokaut faze Lige prvaka nakon što je pobijedio u prvoj utakmici.

Najbolji strijelac europskih natjecanja u povijesti, Schalkeov napadač Raul, smatra da njegova momčad još ima šanse za ulazak u finale.

"Ostalo je još 90 minuta, bit će jako teško, ali sve je moguće. No, neće nam biti dovoljne samo Neuerove obrane, već i mi u napadu trebamo nešto zabiti", smatra Španjolac.

Engleski mediji pišu da bi vrataru Schalkea to mogla biti završna provjera za stalni dolazak na Old Trafford, no njegov menadžer tvrdi drukčije.

"Znamo da je Ferguson zainteresiran za Neuera, no Manuel je zasad bliži opciji da ostane u Njemačkoj", izjavio je golmanov menadžer Thomas Kroth, naznačivši tako da je njegov klijent blizu odlaska u Bayern.

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201104300043006 arti-201104270268006 arti-201104270381006 arti-201104290840006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo