KRAJ: / Gotovo je! Vatreni su ipak uspjeli!

Nakon što su u uzvratnoj utakmici na Maksimiru odigrali 0:0 s Turskom, hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na EURO.

15.11.2011.
18:50
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 30.000 Sudac: Pedro Proença (Portugal)

Hrvatska (4-4-2): Pletikosa - Vida, Schildenfeld, Šimunić, Pranjić - Srna, Vukojević, Modrić, Rakitić - Olić, Mandžukić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska (4-3-3-): Bolat - Kazim, Toprak, Korkmaz, Koybasi - Balci, Inan, Selcuk Sahin - Altintop, Bulut, Erkin

Kraj utakmice. Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Posljednja promjena u sastavu Vatrenih. Izašao je Vukojević, a u igru ušao Eduardo.

81' - Pokušaj Rakitića. Pokušao je ponovo iz daljine Rakitić, no blokirao je Altintop i za malo promijenio smjer lopte koja je završila iznad turskih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Velika prilika za Hrvatsku. Nakon turskog napada, sijevnula je kontra naših nogometaša. Ostali su Srna i Modrić sami na posljednjeg igrača gostujuće obrane. Hrvatski kapetan se odlučio sam završiti akciju, ali je njegov udarac u posljednji trenutak blokiran. Imao je Darijo boljih rješenja.

77' - Promjena u Hrvatskoj. Iz igre je izašao Mandžukić, ušao je Jelavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Velika prilika za Vatrene.Rakitić je kroz sredinu turske obrane sjajno podvalio loptu za Perišića koji se s igračem na leđima namjestio na udarac, no spreman je bio turski vratar.

71' - Promjena kod Turaka. Izašao je Bulut, zamijenio ga je Halil Altintop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Velika prilika za Hrvatsku. Akciju koju je s desne strane započeo Srna, na kratko je odbila turska obrana, nakon čega lopta dolazi do Rakitića koji s 15-tak metara gađa kut, ali Bolat krajnjim naporom loptu odbija u korner.

64' - Velika prilika za Tursku. Odličnu su akciju izveli turski nogometaši,Inan je probio desnu stranu, poslao povratnu loptu na vrh šesnaesterca gdje je sam ostao Altintop, opalio je iz prve, a na našu sreću, lopta je samo liznula vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Pokušaj Perišića. Odmah po ulasku, Perišić je iz daljine pokušao iznenaditi gostujućeg vratara, ali lopta nije odsjela u mreži.

61' - Promjena u hrvatskim redovima. Izašao je Ivica Olić, u igru je ušao Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Žuti za Altintopa. Nakon što je Hrvatska otklonila prijetnju iz kornera, Modrić je povukao loptu prema naprijed, poigrao se dvojicom Turaka na sredini terena, nakon čega ga je s leđa srušio Altintop i zaradio žuti karton.

55' - Šansa za Tursku.Pranjić je grubo pogriješio na sredini terena, Kazim je krenuo u napad, ostao jedan na jedan sa Šimunićem koji ga je u posljednji tren uspio spriječiti veću opasnost za Pletikosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Vatreni kontroliraju susret. U nastavak susreta hrvatski su nogometaši krenuli odlučnije. Iako nema pravih prilika Vatreni kontroliraju stvari na terenu. Turska kao da se ispuhala.

46' - Počeo je nastavak susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj poluvremena. Prvih 45 minuta uzvrata između Hrvatske i Turske na Maksimiru završio je bez pogodaka. Najveća mrlja dogodila se na tribinama s kojih su hrvatski navijači opet skandirali - 'Za dom spremni!', zbog čega nam prijeti nova kazna.

45' - Žuti na obje strane. Nakon upozorenja suca Proence, Mandžukić i Erdogan nastavili su s potezanjima u turskom šesnaestercu za što su nagrađeni žutim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Prilika za Srnu.Olić je ubacio s lijeve strane, loptu je na u kaznenom prostoru prihvatio Srna koji se namješta lijevu nogu, ali njegovo udarac odlazi iznad gostujućih vrata.

37' - Promjena u sastavu Turske.Erkin je napustio travnjak, a u igru je ušao Tore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Velika prilika za Hrvatsku.Modrić je dubinskom loptom uposlio Olića koji je zatim produžio loptu do Mandžukića, ovaj se oslobodio svog čuvara, ostao sam, ali se spetljao pri egzekuciji. Propala je najbolja prilika Vatrenih do sada.

30' - Udarac Rakitića iz daljine. Pokušao je Ivan sa 30-tak metara, ali neprecizan udarac fijuknuo je pred gola Bolata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - Pokušaj Modrića.Mandžukić je dobio loptu na lijevoj strani i dobro poigrao Modrića koji je u kaznenom prostoru na tlo povaljao dva gostujuća nogometaša, no njegov udarac završava u naručju turskog vratara.

22' - Novi žuti za Turke.Balci je požutio nakon što je srušio Pranjića koji je prodirao po lijevoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20 - Pokušaj Rakitića.Srna je sjajno projurio po desnoj strani, ubacio za Olića ispred kojeg turska obrana izbacuje loptu u korner. U nastavku akcije, nakon gužve, lopta dolazi na rub šesnaesterca gdje iz prve tuče Rakitić, ali pored vrata.

17' - Žuti za Vidu.Inan je prošao po lijevoj strani gdje ga ruši Domagoj Vida za što dobiva žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - Prijeti Šimunić. Nakon kornera koji je izborio Olić, ubacio je Srna koji je pronašao Šimunića, no njegov udarac odlazi pored gola.

10 - Vatreni u šoku. Sjajno su utakmicu otvorili gosti koji konstantno prijete i svim silama pokušavaju doći do pogotka. S druge strane, Hrvatska koja je očito iznenađena turskim naletima, bezuspješno pokušava iz kontra napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - Žuti za Erkina.Vida je na sredini terena grubim prekršajem zaustavljen od Erkina kojem je portugalski sudac pokazao opomenu.

5' - Velika prilika za Turke. Udarac iz velike daljine završio je na vratnici Pletikosinih vrata, nakon čega je lopta došla do Buluta koji iz prve tuče, a sjajnom obranom Pletikosa spašava Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' - Zaprijetila je Turska. Nakon prekršaja Vukojevića na Altintopu, isti je igrač iz velike daljine ubacio u kazneni prostor Hrvatske gdje je najviši u skoku bio Toprak, ali je njegov udarac završio pored vrata Pletikose.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru.

Maksimirski stadion napokon je popunjen do posljednjeg mjesta, izuzev turskog juga koji je prama najavama ostao sablazno prazan. U sastavu Hrvatske nema većih iznenađenje, na lijevom boku koji je bio najveća 'enigma' startat će Danijel Pranjić.

Jedna prava predstava Vatrenih bila je dovoljna da se hrvatski nogometni puk ponovo zapali i stvori onu nadaleko poznatu euforiju među navijačima.

Prema najavama očekuje se da će maksimirski stadion dočekati hrvatske i turske nogometaše pun do posljednjeg mjesta, izuzev južne tribine, koja doduše još nije puštena u prodaju, ali na kojoj se zbog masovnih otkaza i ne očekuje veliki broj gostiju.

Od jutarnjih sati navijači iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva okupirali su zagrebačke punktove, a glavno je središte, kao i uvijek, bio Trg bana Jelačića.

Očekivano, najčešće pitanje bilo je - Imaš li ulaznicu viška? Red pjesme, red pića i tako su sati do utakmice brzo prolazili.

Posao u dodatnim kvalifikacijama nije još završen, jer Vatreni još jednom pobjedom protiv Turske mogu osigurati drugu jakosnu skupinu na ždrijebu skupina koji će biti 2. prosinca u Kijevu.

Hrvatska bi pobjedom i u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Turske preskočili Rusiju i završili u drugoj jakosnoj skupini. Na taj bi način Hrvatska u skupini izbjegla Njemačku, Italiju ili Englesku.

U slučaju poraza ili neodlučenog ishoda u utorak na Maksimiru izabranici Slavena Bilića će ostati u trećoj jakosnoj skupini i na taj način izbjeći sigurno Grčku i Švedsku, dok o četvrtoj momčadi u tom šeširu odlučuje utakmica Portugala i BiH u Lisabonu.

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija specijal-201104110410004-EURO 2012

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo