KRAJ: / Dinamo uspavankom potvrdio prolaz

Dinamo od 18 sati u Bakuu protiv Neftçija brani prednost od 3:0 iz prvog susreta i traži potvrdu prolaza u 3. pretkolo Lige prvaka.

19.7.2011.
11:17
VOYO logo

Baku. Stadion: Tofig Bahramov. Gledatelja: 5.000. Sudac: Hannes Kaasik (Estonija).

Neftçi: Stamenković, Malikov, Silva, Georgievski, Rodriguinho, Flavinho, Abisov, Amircanov, Adbullayev, Mpenza, Nasimov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez, Leko, Sammir, Badelj, Alispahić, Krstanović, Beqiraj

Kraj utakmice - Sudac nije odlučio produžiti ni minute utakmicu. Dinamo je rezultatom 0:0 izborio 3. pretkolo gdje će igrati protiv HJK-a iz Helsinkija, koji je u uzvratu protiv Bangora slavio 10:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Sammir izašao iz igre. Kruno Jurčić je u posljednjim minutama susreta iz igre izvadio Sammira, a umjesto njega ušao je Callelo.

85' - Posljednja zamjena kod domaćina.Seyidov je u igri umjesto Georgievskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Druga zamjena u Dinamu. Umjesto Alispahića posljednjih 10-ak minuta priliku će dobiti Mateo Kovačić.

78' - Velika prilika za Neftçi. Zaigrali su se Kelava i Vida i poklonili priliku Hüseynovu, ali on je reagirao jako loše i nije bilo ništa od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Prva zamjena u Dinamu. Umjesto Beqiraja u igru je posljednjih 20-ak minuta ušao Ante Rukavina.

68' - Sammir ponovno prijeti. Još je jednom iz daljine zaprijetio Sammir, ali njegov odličan udarac vratar Stamenković uspio je odbiti u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Beqiraj pokraj gola. Nakon ubačaja Ibaneza s lijeve strane, glavom je pucao Beqiraj, ali otišlo je to pokraj vratiju.

64' - Badelj odlično prošao. Lijepo solo akciju odigrao je kapetan Modrih, ali je otišao previše u stranu da bi mogao ugroziti vrata Neftçija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Spora reakcija Beqiraja. Vrsaljko je još jednom odlično probio desnu stranu i odlično ubacio za Beqiraja. On je fintom pokušao izbaciti braniča ispred sebe, ali je to izveo jako sporo i uspjeli su domaćini izbaciti loptu u korner.

57' - Sammir pogodio vratnicu. U nastavku Dinamo igra puno bolje, a to se vidi i po broju prilika pred vratima domaćina. Ovog puta odlično je pucao Sammir u suprotni kut, ali njegov je udarac zaustavila vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Udarac oprobao i Sammir. Svoj udarac sa 30 metara oprobao je i Sammir, ali bilo je to vrlo slabo i lopta je jedva došla do gola.

53' - Udarac Beqiraja. Iz okreta je sa 15 metara pucao crnogorski napadač, ali na mjestu je bio vratar Stamenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Dinamo tražio jedanaesterac. Nakon gužve u kaznenom prostoru Neftçija, lopta je pogodila jednog domaćeg igrača u ruku. ali sudac nije ništa pokazao.

46' - Odličan udarac Krstanovića. Odmah nakon što su krenuli s centra igrači Dinama, točnije Ivan Krstanović, ugrozili su gol domaćina. Odlično je pucao napadač Modrih iskosa s lijeve strane, ali vratar Neftçija odbio je loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Nova izmjena u Neftçiju. Hüseynov je ušao umjesto Abdullayeva odmah na početku drugog dijela.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Kraj prvog poluvremena - Dinamo je još samo 45 minuta udaljen od 3. pretkola Lige prvaka i susreta protiv HJK-a iz Helsinkija, koji u uzvratu na poluvremenu vodi 2:0 protiv Bangora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Ibanez pucao s 30 metara. Dinamo je u završnici prvog dijela stisnuo Neftçi na njihovu polovicu i pokušava nekako doći do pogotka. Udarcem s 30 metara zaprijetio je Ibanez, ali je to otišlo pored vratiju.

42' - Odlična akcija Vrsaljka. Odlično je branič Dinama prošao po desnoj strani i onda kad su svi očekivali ubačaj, Vrsaljko je pucao po golu. Stamenković je bio na mjestu i odbio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Nova prilika za Dinamo. Još je jednom sa strane nabacio Alispahić, ali njegova je lopta ponovno bila previsoka za sve igrače. Na drugoj vratnici ju je čekao Beqiraj, međutim jako je loše primio loptu.

35' - Odličan udarac Alispahića. Sa 20 metara iskosa s lijeve strane opalio je Alispahić, ali je njegov udarac netko iz obrane Azerbajdžanaca uspio skrenuti u korner. Ubacivanje iz kuta bilo je namjenjeno Krstanoviću, ali lopta je i za njega bila previsoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Tonel otklonio opasnost. Adbullayev je ubacio sa lijeve strane u kazneni prostor Modrih. Vrlo neugodnu loptu Tonel je uspio izbaciti u korner. Nakon udarca iz kuta, obrana Dinama je otklonila opasnost.

28' - Vrsaljko požutio. Zbog neopreznog starta na desnog strani obrane Dinama, žuti karton dobio je Vrsaljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Neugodan ubačaj Alispahića. S lijeve strane neugodno je ubacio Alispahić. Lopta je preletjela sve, ali vratar domaćina bio je na mjestu i uspio je otkloniti opasnost.

21'- Velika prilika za Badelja. Nakon udarca Jerka Leke, lopta je došla do Milana Badelja u šesnaestercu domaćina. On je uspio prevariti svog čuvara i pucati, ali u posljednji tren njegov je udarac u korner odbio Stamenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' - Odličan proboj Ibaneza.Ibanez je odlično probio lijevu stranu i ubacio u kazneni prostor Azerbajdžanaca, ali Beqiraj je lako loše primio loptu i propala je izgledna prilika za Modre.

16' - Neftçi preuzeo inicijativu na terenu. Domaćini su zagospodarili sredinom terena i pokušavaju dugim loptama pronaći svoje napadače, koji bi trebali ugroziti gol Kelave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' - Prva prilika za Neftçi. Abdullayev je odlično pucao iz slobodnog udarca, lopta je prošla kroz živi zid, ali na mjestu je bio Ivan Kelava i uspio otkloniti prvu prijetnju pred svojim vratima.

10' Tonel požutio. Zbog namjernog igranja rukom na 25 metara od gola Dinama požutio je Portugalac Tonel.

6' - Prva izmjena u momčadi Neftçija. Umjesto Rodriguinha, koji se uspio ozlijediti na samom početku utakmice ušao je Imamverdiyev.

5' - Dinamo kontrolira sredinu terena. Unatoč najavama iz Neftçija da će jurnuti od prve minute prema vratima Ivana Kelave, zasad se igra uglavnom na sredini terena.

1' - Započeo je susret u Bakuu. Početni udarac imali su nogometaši Neftçija.

Na zagrijavanju prije početka utakmice igrači Krune Jurčića su cijelo vrijeme morali slušati himnu domaće momčadi, koja je u 45 minuta zasvirala gotovo 30 puta.

Nogometaši Dinama već u prvoj utakmici protiv Neftçija napravili su dobar posao i napravili veliki korak prema 3. pretkolu Lige prvaka. Iako bi uzvrat u Bakuu trebao biti formalnost, trener Modrih poziva na oprez jer očekuje vrlo agresivne Azerbajdžance od prve minute uzvrata. Problem igračima Dinama mogla bi biti i visoka temperatura, koja ne pada ispod 30 stupnjeva.

"Puno je gore nego u Hrvatskoj", javio je Zdravko Mamić bratu Zoranu koji je ostao u Hrvatskoj jer u srijedu s Damirom Krznarom putuje pogledati utakmicu Helsinki – Bangor City.

"Kako vruće bude nama, bit će i njima", tješi se mlađi Mamić.

Dinamu nije utjeha ni što se utakmica igra u 21 sat po tamošnjem vremenu jer i u to je doba više od 30 Celzijevih stupnjeva, i tada je vlaga velika. Primjerice, u ponoć živa u termometru ne pada ispod 30, a u ponedjeljak prije treninga bilo je 38.

Plavi su prvi dan trenirali na stadionu Inter Bakua, kao što je u Zagrebu Neftçi trenirao u Veslačkoj, Jurčić je znao da će biti tako, to je uobičajena procedura.

"Stadion će vjerojatno biti pun, bit će 30.000 ljudi iako 0:3 nije nije lijepa pozivnica. No, bit će fanatični i napraviti sve da bi pobijedili. Mislim da mogu ugroziti Dinamo, ali ne i prolaz Dinama koji je pokazao da je kvalitetan", kazao je Marko Šarlija, nekadašnji vratar Dinama, sada prvi čuvar mreže Bakua, Neftčijeva velikog suparnika.

Što god bilo, plavi nemaju pravo ni na kakav alibi, ispasti bi bila tragedija, sramota od koje se ne bi tako brzo oprali.

Nezgodno je što navijači Neftčija nisu mogli u svojim domovima gledati prijenos cijelog susreta iz Maksimira. Samo zadnjih deset minuta gledali su susret u Zagrebu.

"Mi smo normalno emitirali signal, kod nas nije bila pogreška, niti smo dobili nekakav prosvjed", kaže urednik sportske redakcije HTV-a Bruno Kovačević.

Vezani članci:

arti-201107160145006 arti-201107170188006 arti-201107130883006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo