TAKO BLIZU / Kovačić s Manchester Cityjem danas ima priliku ispisati povijest nogometa

Image
Foto: Profimedia

Niti jedan igrač u povijesti nije osvojio Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo s tri različita kluba. Podsjetimo, Kovačić je to učinio s Realom čak četiri puta i jednom s Chelseajem.

22.12.2023.
8:48
Profimedia
VOYO logo

Manchester City i Fluminense igraju od 19 sati finale Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva. Europski prvak veliki je favorit protiv južnoameričkog, ali to mora i potvrditi na terenu, iznenađenja su se znala događati na ovom turniru. Ne bi bilo prvi put da osvajač Lige prvaka ne osvoji Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo.

Image
'ŽRTVA' ISKLJUČENJA /

Modrić pod 'paljbom' novih kritika: 'Njegova neaktivnost se osjetila u igri'

Image
'ŽRTVA' ISKLJUČENJA /

Modrić pod 'paljbom' novih kritika: 'Njegova neaktivnost se osjetila u igri'

Mateo Kovačić je polufinale započeo u prvom sastavu i odigrao odlično te je u 52. minuti 'slomio' utakmicu kada je zabio za 2:0, što mu je i prvijenac za momčad Pepa Guardiole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluči li Španjolac na klupi Građana da Kovačić dobije minutažu i u finalu, hrvatski reprezentativac ima priliku postići nešto posebno.

Prilika za ispisati povijest

Naime, niti jedan igrač u povijesti nije osvojio Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo s tri različita kluba. Podsjetimo, Kovačić je to učinio s Realom čak četiri puta i jednom s Chelseajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačiću bi novi trofej bio 16. internacionalni (4 lige prvaka, 4 UEFA superkupa, 1 Euroliga, 4 svjetska kupa, 1 naslov prvaka i 1 super kup Španjolske), a tu je i pet trofeja osvojenih s Dinamom (3 naslova prvaka i 2 kupa).

S druge strane, Joško Gvardiol ima priliku osvojiti svoje prvo Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo i tako dodatno proširiti svoju kolekciju trofeja. Do sada ih ima ukupno 7 - 4 s Dinamom (2 naslova prvaka, superkup i kup), 2 s Leipzigom (2 kupa) te Europski superkup s Manchester Cityjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo