KOVAČEVI NAVIJAČI PROSVJEDOVALI I PREKIDALI UTAKMICU: / Evo zašto su letjele teniske loptice i čuli se zvižduci

Image
Foto: AFP/Screenshot

Problem su bundesligaške utakmice koje se igraju u ponedjeljak

19.2.2018.
22:25
AFP/Screenshot
VOYO logo

Navijači Eintrachta Frankfurta protestirali su tijekom utakmice svojeg kluba protiv RB Leipziga zbog prevelike komercijalizacije nogometa. Konkretno, prosvjedovali su zbog susreta njemačke lige koji se igraju u ponedjeljak. Utakmica je kasnila pet minuta, ali o prosvjedu se sve već znalo i ranije pa je tako i spiker na stadionu objavio kako nema brige za sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 1000 teniskih loptica ubacili su uoči početka drugog poluvremena, bacali su se toaletni papiri i tako su navijači dali do znanja kako se ne slažu s odlukom odgovornih u Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kultura navijača će patiti, a rejting televizija će rasti", pisalo je na plakatima. "Ulice će vratiti igru. Nogomet je za navijače. Nogometna mafija DFB".

Sportski direktor RB Leipziga za Eurosport je prije utakmice izjavio kako se svih 18 klubova složilo s ovom odlukom. Njemački nogometni savez je uveo utakmice ponedjeljkom s obrazloženjem kako bi momčadima koje se natječu u Europi dali više odmora. Ali navijači se ne slažu s tom odlukom, posebno su pogođeni gostujući navijači jer će biti teže tijekom radnog tjedna planirati odlaske na utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo