KOVAČEV KLUB SASUO PALJBU PO IZBORNIKU: / Ne bez gorčine napisano je priopćenje u Bayernu; 'To nas iritira'

Image
Foto: AFP

Thomas Müller, Jerome Boateng i Mats Hummels u utorak su saznali da više neće biti zvani u reprezentaciju

6.3.2019.
17:15
AFP
VOYO logo

Odluka njemačkog izbornika Joachima Löwa - preciznije trenutak njene objave – da u krug izabrane vrste više neće uvrštavati trojac iz redova minhenskog Bayerna poprilično je razljutio mnoge u klubu aktualnih bundesligaških prvaka koje s klupe vodi Niko Kovač.

Može se to iščitati iz priopćenja objavljenog na web-stranicama kluba kroz koji se provlači misao o promašenom timingu za obavijest da Löw više ne računa na Thomasa Müllera (29 godina), Jeromea Boatenga (30) i Matsa Hummelsa (30).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojac svjetskih prvaka

Sva trojica su vrhunac u dresu izabrane vrste imali u osvajanju svjetske krune 2014. godine, a zajedno su skupili 246 nastupa za Elf. Müller je odigrao točno sto utakmica za Njemačku, Boateng 76, a Hummels šest manje od njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub u priopćenju kojeg potpisuju CEO Karl-Heinz Rummenigge i sportski direktor Hasan Salihamidžić nije niti pokušao sakriti ogorčenje pa je podsjećajući da nije Bayernov običaj komentirati izbornikove popise dodao i ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenajavljen posjet

'Ipak, smatramo da su timing i okolnosti objave igračima i javnosti upitne. Posljednju međunarodnu utakmicu njemačka nacionalna momčad odigrala je 19. studenog 2018. godine. Činjenica da su igrači i javnost obaviješteni tri mjeseca kasnije, tik pred važne utakmice za Bayern sljedeće subote u borbi za bundesligaški naslov protiv Wolfsburga i nekoliko dana prije odlučujućeg uzvrata osmine finala Lige prvaka sljedeće srijede protiv Liverpoola, nas iritira.'

'Osim toga, iznenađeni smo da je to napravljeno jučer u kontekstu nenajavljenog posjeta Joachima Löwa i Olivera Bierhoffa Bayernu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je na Svjetskom prvenstvu prošle godine zauzela posljednje mjesto skupine F sa tri boda iz tri utakmice, tako i ostala iza Švedske, Meksika i Južne Koreje. U finalu natjecanja Francuska je slavila protiv Hrvatske koja je osvajanjem srebra ostvarila najveći uspjeh u nogometnoj povijesti.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo