KOVAČ SE OBRAČUNAO S KRITIČARIMA: / Njegove riječi odjeknule Njemačkom, svi pričaju o tome; 'E, to je pravi Niko'

Image
Foto: AFP

'Nisam moralist, ali me to jako nervira'

7.4.2019.
9:34
AFP
VOYO logo

"Kada pobijediš, nisi učinio ništa ispravno. A kada izgubiš, onda si sve pogrešno napravio i glavni si krivac. Takva je priča s nama trenerima. Nisam moralist, ali me to jako nervira", poručio je Kovač svima onima koji nisu vjerovali u njega sve do povijesne petice Borussiji na Allianz Areni (5-0), stoji na društvenim mrežama pisanja njemačkih medija.

Image
KOVAČ ZAPANJIO NIJEMCE PONAŠANJEM: /

Igrači se pokorili euforičnom Hrvatu; isplivao detalj u kojem leži tajna demoliranja Borussije

Image
KOVAČ ZAPANJIO NIJEMCE PONAŠANJEM: /

Igrači se pokorili euforičnom Hrvatu; isplivao detalj u kojem leži tajna demoliranja Borussije

Bila je to utakmica istine za bivšeg hrvatskog izbornika. Kovač čitavu sezonu trpi velike kritike navijača, medija, stručnjaka i određenih ljudi u klubu, ali onda kad je bilo najpotrebije Niko je pokazao kakav je trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Bayern Munich's German head coach Niko Kovac arrives for the German first division Bundesliga football match between FC Bayern Munich and BVB Borussia Dortmund in Munich, southern Germany, on April 6, 2019. (Photo by Guenter SCHIFFMANN / AFP) / RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Uoči 120. “Der Klassikera” Bayern je imao dva boda manje i momčad Nike Kovača nije imala pravo na pogrešku ukoliko je željela doći do prvog mjesta uoči finiša sezone. Bio je to možda i najveći ispit hrvatskog stručnjaka na klupi bavarskog velikana. Vodstvo kluba je bilo jasno – zanimala ih je samo pobjeda, dok su njemački mediji pisali kako će Kovač biti prekrižen ukoliko Bayern ne osvoji tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv je bio uoči dvoboja taj gore spomenuti podatak, kako Kovač kao trener u Bundesligi nikada nije porazio momčad iz Dortmunda. Na klupi Eintrachta doživio je tri poraza uz remi, dok je s Bayernom u prvom susretu ove sezone izgubio sa 2-3. No, onda kad je trebalo Kovač je sjajno posložio strategiju, pronašao način smiriti atmosferu i uvjeriti igrače da mu vjeruju, da ga slušaju...

Na kraju se sve jasno vidi u konačnom ishodu utakmice svih utakmica u Njemačkoj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosim se svojim igračima. Bila je ovo velika pobjeda".

"Ne zvuči li to sad kao Niko Kovač? Bilo je mnoštvo kritika usmjerenih prema njemu", ističe portal Bavarian footbal. Kovač je tema dana pisanja njemačkih sportskih medija i rubrika, analizira se njegov besprijekorni trenerski rukopis protiv Borussije te ga se hvali. No, tako je to u Njemačkoj. Kad pobjeđuješ hvale te, kad gubiš izložen si kritikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Njemačkoj, pogotovo u klubu kao što je Bayern, na životu trenera održavaju samo i isključivo trofeji, pobjede, znači - rezultati!


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo