KOVAČ NIKAD NIJE BIO U SLIČNOJ SITUACIJI: / Bivšeg izbornika ovog tjedna čeka neviđena ludnica; 'Pruža nam se sjajna prilika'

Image

Hrvatski stručnjak preporodio je Monaco

17.5.2021.
8:32
VOYO logo

Monaco, NikeKovača, je osvojio važna tri boda u borbi za Ligu prvaka pobijedivši na svom terenu Rennes s 2-1. Monaco još može biti i prvak, no u zadnjem kolu bi morali i Lille i PSG izgubiti.

Image
KOVAČEV MOĆNI STROJ MELJE SVE PRED SOBOM: /

Monaco razbio protivnika i opstao na trećem mjestu. Još uvijek se ne zna prvak

Image
KOVAČEV MOĆNI STROJ MELJE SVE PRED SOBOM: /

Monaco razbio protivnika i opstao na trećem mjestu. Još uvijek se ne zna prvak

Momčad iz Kneževine je povela 2-0 golovima Wissama Ben Yeddera (16) i Aleksandra Golovina (29), a smanjio je Benjamin Bourigeaud u 68. minuti. Gosti su 86. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Damien Da Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam. Iskoristili smo naše prilike i čestitam igračima", bila je prva je izjava Kovača nakon susreta. Monacu u idućih tjedan dana igra finale Kupa, a u posljednjem kolu čeka ih ludi rasplet u prvenstvu.

"Idemo korak po korak. Imamo tri dana kako bi se pripremili za PSG. To nam je najvažnija utakmica. Poslije toga ćemo razgovarati o Lensu. U finalu Kupa čeka nas najbolja momčad u Francuskoj i jedna od najboljih u Europi. Prije utakmice rekao sam mojim igračima da uživaju u trenutku. To što imamo 77 poena i borimo se za trofeje pokazuje na kojoj je razina naša liga", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je i je li tijekom susreta s Rennesom pratio zbivanja na onoj Lyona. Oni su nastavili lov za Monacom uvjerljivom 5-2 pobjedom na gostovanju kod Nimesa.

Image
Foto: Profimedia

NIKO KOVAC (ENTRAINEUR MONACO) - L'Olympique Lyonnais bat l'équipe de Monaco (3 - 2) en match de Ligue 1 Uber Eats, le 2 mai 2021, ŕ Monaco. © Philippe Lecoeur / Panoramic / Bestimage Monaco vs Lyon - League 1. May 2nd, 2021.,Image: 609110005, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Paqueta (8, 24), Depay (21), Aouar (55) i Slimani (88) su zabili za goste, a Kone (5, 62) za Nimes. Lavovi sada imaju bod manje od Kovačeve družine i još mogu do plasmana u LP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat sam doznao tek kad sam došao u svlačionicu. Ne možemo na to utjecati pa samo fokusirani samo na našu igru", poručio je. Osvrnuo se potom i na to da se u prvoj sezoni u Monacu bori za dva trofeja.

"Pruža nam se sjajna prilika. To je važno i za mene, ali i za moje igrače i klub. Rekao sam igračima da nam je današnja utakmica poput finala. U srijedu igramo još jedno finale protiv PSG-a. Protiv njih smo igrali dvije različite utakmice. Jedna je bila dok je trener bio Tuchel, a druga s Pochettinom. U utakmicu ulazimo kao autsajderi, ali vjerujemo u svoje kvalitete. Možemo ih zaustaviti ako damo 100 posto. PSG ima sjajnu momčad. Imamo dva dana odmora. Dobro ćemo se taktički pripremiti za meč", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo li psihološku prednost jer PSG-u prijeti da sezonu završe bez trofeja? Kada igrate za PSG morate osvajati naslove. Njihovi igrali već su ih puno osvojili. Naviknuti su na pritisak. Nadamo se da ih možemo iznenaditi i ja vjerujem u to", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo