KOVAČ NAKON DUŽEG VREMENA PROGOVORIO O BOLNOJ TEMI: / 'To je jedan od najvećih problema u klubovima poput Bayerna'

Image

Legendarni Vatreni trenutačno se bori za naslov francuskog prvaka

2.4.2021.
19:01
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik i trener Monaca, NikoKovač, osvrnuo se na razbolje kada je sjedio na klupi Bayerna. S Bavarcima je u prvoj sezoni na klupi osvojio prvenstvo i Kup i Superkup, ali loš star u drugu sezonu koštao ga je posla. Kovač je u intervjuu za L'Equipe Mag rekao kako je jedna od prvih stvari koju je naučio u Münchenu su imena igrača.

Image
KOVAČ S MONACOM IMA PRILIKU NAPRAVITI ČUDO: /

'Bit će zanimljivo. Za početak moramo odraditi taj prvi korak...'

Image
KOVAČ S MONACOM IMA PRILIKU NAPRAVITI ČUDO: /

'Bit će zanimljivo. Za početak moramo odraditi taj prvi korak...'

"I B momčadi. Kada radite u klubu poput Bayerna, reprezentativci se kasno vraćaju s reprezentativnih okupljanja i trebamo ljude koji mogu sudjelovati na treninzima. Znati kako se zovu je znak poštovanja. Istu stvar sam pokušao ovdje, čak i ako mi francuski nije jači. Trebalo mi je dva tjedna da sve polovim, čak i nadimke”, rekao je Kovač. Potom je odgovorio na pitanje je li teže uspjeti u Bayernu nego u Monacu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Različiti kriteriji

“Što je uspjeh? Može se to tumačiti na različite načine. Tu je to da smo u Europi sljedeće sezone, da treniram mlade igrače i da se borim za naslov. U Münchenu je drugačije. Tamo je važnije osvajati naslove nego stvarati mlade igrače. Iako je Covid-19 izmiješao karte, svi pokušaju smanjiti plaće i uložiti u mlade ljude. Kada sam bio u tamo, Bayern je morao pobjeđivati, i to je to”, kazao je.

Image

Monaco's Croatian head coach Niko Kovac (R) reacts during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and AS Monaco FC at The Parc des Princes Stadium in Paris on February 21, 2021.,Image: 592506096, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Puno se govori o tome kako je Bayernova svlačionica najzahtjevnija u Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tako je to u deset najboljih europskih momčadi. Svlačionice prepune iskustva, igrači sa sjajnim statusom i velikim ugovorima. Sjajan igrač nije problem, ali imati takva 22 u svlačionici, usredotočena na sebe, sa željom da pokažu svoje kvalitete i da budu starteri u momčad... Kvalitetni su, nije to problem, ali može ih igrati samo 11, pa možete zamisliti kako se osjeća ostalih 11”, pojasnio je.

"Je li Bayern došao prerano u mojoj karijeri? To je dobro pitanje… Kada je pravi trenutak? Ne možete planirati svoj profesionalni život na ovaj način. Bio sam izbornik s 42 godine, je li to prerano? Ne. Ako se ukaže prilika, morate ići. Kada sam bio igrač, shvatio sam da se prilike nisu ukazale dva puta. Bila je dobra odluka biti trener Bayerna, jer sam puno naučio, a iskustvo nije baš besplatno, a i osvojili smo tri naslova (Bundesliga, kup, Superkup), nije bilo loše”, završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo