KOVAČ MU POKUŠAVA OTETI POSAO: / Trener Dortmunda poslao oštru poruku Hrvatu, njemački mediji iznenadili reakcijom

Image
Foto: Profimedia

Kovač se za sada nije oglasio o mogućem novom poslu u Dortmundu

28.5.2020.
10:31
Profimedia
VOYO logo

Posljednjih se dana sve više govori o odlasku trenera Luciena Favrea s klupe dortmundske Borussije. Vijest sama po sebi i nije toliko šokantna jer Švicarac nije zadovoljio uvjete kluba i mnogobrojnih navijača, nije uspio detronozirati Bayern, a nije uspio osvojiti niti jedan konkretan trofej. No, posebno je zanimljiva spekulacija o tome tko bi ga trebao naslijediti.

Naime, legendarni njemački nogometaš Lothar Matthaus počeo je zagovarati dolazak Nike Kovača na Signal Idunu. "Pomislio sam kako Favre odlazi, a Kovač dolazi. Niko Kovač je na tržištu, a Borussia će sigurno tražiti novog trenera. Niko Kovač zna kako se osvajaju titule. Dokazao je to u Eintrachtu i Bayernu", poručio je Matthaus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga njemački su mediji praktički krenuli u kampanju za skidanje Favrea s klupe. "Zašto Favre neće biti dogodine u Dortmundu? Prije svega zato što nije sposoban osvojiti titulu, jer je previše sramežljiv, nesiguran i oslobođen emocija", zaključuju to njemački mediji.

Image

Borussia Dortmund Trainer, Coach, Lucien Favre with Manager Sport director Michael Zorc Borussia Dortmund v FC Schalke 04, Bundesliga, Football, Signal Iduna Park, Dortmund, Germany - 16 May 2020, Image: 520095181, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poruka za Kovača i Matthausa

No, onda se oglasio i omraženi trener, a on tvrdi kako nema namjeru otići, iako je nakon poraza od Bayerna najavio da će o nekim stvarima razmisliti na kraju sezone. "Uopće ne razmišljam o odlasku. Nakon poraza od Bayerna svi smo bili razočarani, ali moje su riječi nakon utakmice s Bayernom pogrešno shvaćene," kazao je Favre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam kako idu stvari i o tome ću pričati za nekoliko tjedana. Miran sam i vjerujem u sebe. Imam ugovor do 2021. godine i želim voditi Borussiju i iduće sezone", zaključio je Favre.

No, komentirao je izjave Matthausa o dolasku Kovača, kao i napise Bilda da je Borussia već kontaktirala Hrvata. "Lothar ne može znati sve što se događa s nama. Trener sam, svakodnevno viđam svoje igrače. On radi svoj posao, a ja svoj. Trenutno nema apsolutno nikakvog razloga za raspravu o treneru", rekao je Favre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač se za sada nije oglasio o mogućem novom poslu u Dortmundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo