KOVAČ KREĆE U RAT S KLOPPOM: / Krenuli su u lov na talentiranog i relativno jefitnog veznjaka. Je li Hrvat u prednosti?

Image
Foto: Profimedia

Francuski L'Equipe piše kako je Kovač zagrizao za mladog veznjaka Schalkea

9.8.2020.
20:23
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski trener Niko Kovač vrlo naporno radi na pojačanjima otkako je preuzeo vruću klupu posrnulog francuskog prvaka Monaca. Popis transfer-želja mu je oveći, a posljednji igrač koji se spominje u kontekstu prelaska u Monaco je 21-godišnji Amerikanac, Weston McKennie iz Schalkea.

Francuski L'Equipe piše kako je Kovač zagrizao za mladog veznjaka Schalkea, ali isto tako ističu da nije jedini koji bi htio McKennieja u svojim redovima. Kovač poznaje Amerikanca jer ovaj već nekoliko sezone igra u Bundesligi, a riječ je o posebnom igraču koji može igrati gotovo sve pozicije u veznoj liniji. L'Equipe piše kako bi se mladić sjajno uklopio u Kovačevu viziju i kako su u klubu oduševljeni činjenicom da bi mogao doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Schalke's US midfielder Weston McKennie (L) celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the German first division Bundestag football match Fortuna Duesseldorf v FC Schalke 04 on May 27, 2020 in Duesseldorf, western Germany.,Image: 523004037, License: Rights-managed, Restrictions: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no

Problemi

No, naziru se tu i dodatni problemi, prvi je taj što McKennieja traži podosta klubova, a drugi je cijena. Međutim, ovaj put nije problem visoka odšteta već je problem što je dosta niska i mnogi klubovi s mogu priuštiti njegovu akviziciju.

McKennie je najvrijedni eksponat Schalkea, ali klub iz Gelsenkirchena je u teškim financijskim problemima i donedavno su bili na rubu bankrota pa su samim time prisiljeni prodavati neke igrače ispod cijene samo kako bi ih prodali. Osim Kovača, za mladog je veznjaka zapeo i Jurgen Klopp, menadžer engleskog prvaka Liverpoola, a spominje se u tom kontekstu i Everton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, Engleski klubovi su u maloj prednosti kada je u pitanju odšteta i mogu dati čak i više od 20 milijuna eura, ali tko zna možda će mu Kovač moći ponuditi nešto više, poput garantiranog mjesta u momčadi, a to mu, recimo, Klopp ne može ponuditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo