KORONA ĆE RAZORITI NOGOMETNO TRŽIŠTE? / Slavni agent otkrio kako će izgledati transferi igrača nakon pandemije

Image
Foto: Profimedia

Smatra kako će kriza uzrokovana pandemijom na koncu utjecati i na tržište, odnosno buduće transfere

5.4.2020.
9:24
Profimedia
VOYO logo

Poznatu talijanski nogometni agent Vincenzo Morabito tvrdi kako će globalna pandemija ostaviti dubok trag na nogometnom tržištu, to jest da će se tržište vratiti u vrijeme prije Neymarova transfera. Dakle, prema riječima Morabita, mogao bi to biti kraj za napumpane transfere i suludo visoke odštete.

Brojni klubovi i to oni iz najjačih liga u Europi, poput Barcelone, Juventusa, Atletica, trenutno se bore za vlastiti opstanak. Režu se plaće, otpušta se osoblje, ne zna se što će biti, hoće li se sezone nastaviti i kada će se nastaviti pa se novac čuva na sve moguće načine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, Morabito smatra kako će kriza uzrokovana pandemijom na koncu utjecati i na tržište, odnosno buduće transfere.

Image
Foto: Profimedia

Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) celebrates with Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe after scoring a penalty kick during the French Cup semi-final football match between Olympique Lyonnais (OL) and Paris Saint-Germain (PSG) at the Groupama Stadium in Decines-Charpieu, centraleastern France, on March 4, 2020., Image: 503274418, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Philippe DESMAZES / AFP / Profimedia

"Tržište će se vratiti u ono stanje prije Neymarovog transfera. Najveće zvijezde ostajat će tamo gdje jesu", rekao je Morabito za Radio Sportiva. Podsjetimo, Neymar je u ljeto 2017. godine prešao u PSG za suludih 222 milijuna eura i time je zapravo počeo drastičan rast cijena kod svih igrača, a odštete za igrače su se gotovo udvostručile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Italiji je ovoga ljeta najveća transfer-priča trebao biti Lazijev sjajni veznjak Sergej Milinković-Savić, koji je klub trebao napustiti u transferu većem od sto milijuna eura, ali agent sada tvrdi da od toga vjerojatno neće biti ništa.

"On bi otišao iz Lazija ovog ljeta da nije bilo virusa", kratko je rekao agent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo