NOVOSTI / UEFA mijenja ime novom natjecanju, a odredila je i domaćine finala

Image

Nakon samo dvije sezone novog natjecanja, doći će do promjena, objavila je UEFA. Novonastalo natjecanje dosad su osvojili Roma i West Ham

28.6.2023.
19:11
VOYO logo

Od sezone 2024./2025. natjecanje se više neće zvati UEFA Europa Conference League, već će biti UEFA Conference League.

Image
SRETNE KUGLICE /

U Rijeci i Osijeku mogu biti zadovoljni, ždrijeb ih je pomazio

Image
SRETNE KUGLICE /

U Rijeci i Osijeku mogu biti zadovoljni, ždrijeb ih je pomazio

UEFA tvrdi da je ''istraživanje pokazalo da micanje riječi 'Europa' iz naziva omogućuje daljnji napredak i razvoj natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, danas su i odlučene lokacije igranja finala tog natjecanja, 2024. će se igrati na novom stadionu AEK-a u Ateni, a 2025. na stadionu u Wroclavu. Što se ženske Lige prvaka tiče, zna se da će finale 2024. biti igrano u Bilbau, a za 2025. domaćin će biti Sportingov stadion u Lisabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Izvršni odbor Uefe odlučio je i da će sljedeće sezone klubovi iz Njemačke, Francuske i Engleske na svojim utakmicama u europskim natjecanjima moći koristiti dijelove tribina s mjestima za stajanje, kao što ih koriste u domaćim natjecanjima. Radi se o pokusnom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od te bi odluke najviše koristi mogao imati njemački prvoligaš Union Berlin, u čijem dresu nastupa hrvatski reprezentativac JosipJuranović, jer bi za nastupe u Ligi prvaka mogao koristiti svoj stadion An der Alten Foersterei koji ima kapacitet za 22.000 gledatelja, ali čak njih 18.395 je predviđeno samo za stajanje. U suprotnom, Union bi domaće utakmice u elitnom europskom natjecanju igrao na berlinskom Olimpijskom stadionu.

Novi prijedlog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Iz Uefe će prema Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) biti poslan prijedlog novog formata europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nogometaša 2026. Prema tom bi formatu 16 europskih predstavnika za turnir koji će zajednički organizirati SAD, Kanada i Meksiko bilo dobiveno kroz natjecanje u skupinama i u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izravno bi se na SP 2026. kvalificirali pobjednici 12 skupina koje bi se sastojale od četiri ili pet reprezentacija. Grupna faza kvalifikacija bi se odigravala u razdbolju od ožujka do studenog 2025. Drugoplasirane reprezentacije, njih 12, te četiri najbolje reprezentacije iz Lige nacija 2024./2025. koje se nisu stekle pravo to pravo kroz kvalifikacije, sudjelovale  bi u ožujku 2026. u doigravanju za preostala četiri mjesta.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo