Konačno! Vratio se onaj hrabri Slaven Bilić!

'Oni koji su započeli će i istrčati protiv Gruzije', rekao je hrvatskim izbornik nakon utakmice s reprezentacijom Brača.

29.5.2011.
23:22
VOYO logo

Nakon što mu je Fabio Capello 'očitao' lekciju u Maksimiru u prošlim kvalifikacijama, dotad omiljeni hrvatski izbornik počeo je previše kalkulirati, igrati preoprezno čak i u utakmicama u kojima nije bilo potrebe za time.

Taj mu je pristup, uz veliku dozu nesreće, donio krah u kvalifikacijama za SP 2010., a i neki susreti u ovom kvalifikacijskom ciklusu (Grčka u Maksimiru, Gruzija u Tbilisiju) bili su neočekivano negledljivi kada je u pitanju hrvatska reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prvog izborničkog mandata upravo napadačkim pristupom Bilićeva je Hrvatska zaludila naciju, a čini se da ćemo dašak tih lijepih vremena vidjeti u poljudskom srazu protiv Gruzije.

U pripremnoj utakmici protiv reprezentacije Brača hrvatski reprezentativci su slavili sa 8:1 (4:0), a postava koja je istrčala na početku će gotovo sigurno startati i protiv Gruzijaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Bilić je na igralište u Postirama, malenom bračkom mjestu od tisuću i pol stanovnika, gdje se skupilo čak dvije tisuće gledatelja, poslao sljedećih 11: Runje – Srna, Ćorluka, Šimunić, Pranjić – Vukojević, Modrić – Mandžukić, Eduardo, Perišić – Jelavić .

Kao što se može vidjeti, hrvatski izbornik sprema momčad sa čak četiri napadača, što već dugo nije bio slučaj. Od njih četvorice Mandžukić (16, 73) i Perišić (84, 90) su zabili dva gola, a po jedna Jelavić (30) i Eduardo (38). Ostale pogotke su postigli Ćorluka (26) i Tomečak (69).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu igrala je postava Pletikosa – Vrsaljko, Schildenfeld, Šimunić, Bartulović – Badelj, Perišić – Tomečak, Vukušić, Mandžukić – Kalinić.

Nisu igrali ozlijeđeni Klasnić, treći vratar Tomić, a Petrić je već napustio pripreme i otišao u Njemačku. Reprezentaciji se još imaju priključiti Lovren, Dujmović, a stigao je Manuel Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo što smo htjeli. Važno je da se nitko nije ozlijedio. Zaključili smo prvi dio priprema za Gruziju. Oni koji su započeli će i istrčati protiv Gruzije, a u uskom krugu kandidata su i Dujmović i Lovren koji se još trebaju priključiti", izjavio je Slaven Bilić.

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105270178006 arti-201105250953006 arti-201105240930006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo