KONAČNI KRAJ MAKSIMIRA? / Dinamo se seli i planira izgraditi vlastiti stadion daleko od centra

Image
Foto: Daniel Kasap

Zagrebački Dinamo seli iz Maksimira i svojim novcem (i gradskim zemljištem) kani sagraditi novi stadion.

26.8.2016.
22:43
Daniel Kasap
VOYO logo

Kako piše Jutarnji list u tiskanom izdanju od subote, Izvršni odbor trebao bi na sjednici u ponedjeljak blagosloviti zahtjevan projekt kojeg će Dinamo financirati svojim sredstvima, prvenstveno novcem od transfera i nagrade Uefe.

Sada zadovoljni s 20 tisuća natkrivenih mjesta

TUŽNA MAKSIMIRSKA REALNOST: Dva dana uoči Arsenala sve izgleda otužno

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TUŽNA MAKSIMIRSKA REALNOST: /

Dva dana uoči Arsenala sve izgleda otužno

Image
TUŽNA MAKSIMIRSKA REALNOST: /

Dva dana uoči Arsenala sve izgleda otužno

Jutarnji neslužbeno saznaje da u Maksimiru nisu skloni gradnji megalomanskog zdanja. Zadovoljio bi ih stadion s dvadesetak tisuća natkrivenih mjesta, nalik na slične projekte u regiji, poput ETO parka u mađarskom Gyoru ili novog stadiona Rapida iz Beča čijih je 30-ak tisuća sjedalica koštalo oko 50 milijuna eura. Dinamov stadion bio bi jeftiniji – računaju s 1500 do 2000 eura po stolici odnosno 30-40 milijuna eura.

Računaju da će im Zagreb izaći u susret i osigurati zemljište. Nadaju se i eventualnom privatnom partneru ili čak pomoći države, ali nije isključeno da klub sam snosi veći dio troškova izgradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bregana ili Sveta Helena?

Lokacija nije otkrivena, (niti može biti) no gotovo je sigurno da će biti znatno dalje od centra – izvan grada i blizu prometnica kako bi se izbjegle gužve. Jedna od opcija je autocesta prema Bregani ili, pak, negdje između Sesveta i Svete Helene.

Ako se plan realizira, ostaje pitanje što će biti sa Maksimirom, koji je vlasništvo Zagreba – možda će se pretvoriti u mjesto za velike koncerte, srušiti i napraviti park koji će se spojiti sa Maksimirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo