KOME TREBA RONALDO: / Mandžukić je glavni razlog preporoda Dybale, Talijani pojasnili zašto

Image

Hrvatski napadač odlično surađuje sa suigračima i uvijek je spreman žrtvovati se za njih.

3.10.2018.
14:09
VOYO logo

Nakon što je zabio hat-trick u drugom kolu Lige prvaka Young Boysima u talijanskim medijima postavilo se pitanje tko je bolji partner Paulu Dybali, hrvatski napadač Mario Mandžukić ili Portugalac Cristiano Ronaldo.

Sportmediaset ovu dilemu riješio je u korist bivšeg Vatrenog. I to iz vrlo jednostavnog razloga. Mandžukić je veliki radnik i ne vidi samo gol, sposoban je dobiti duel u zraku, smiriti igru i poslati loptu suigračima bez obzira na ime i tako mu omogućiti da postigne gol. Iako u utorak navečer nije asistirao, svojom je igrom omogućio da se ne osjeti neigranje Portugalca zbog crvenog kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi za Ronalda

Kad je u pitanju suradnja s Ronaldom, tu je Argentincu prostor za realizaciju smanjen jer igra dalje od gola i on je taj koji mora više raditi za momčad i otvarati prostore koje će napasti Portugalac. Zato mu je do utorka navečer bio na učinku od jednog gola. Kada je dobio više slobode odmah je pokazao ubojitost. Stoga, da se zaključiti da mu bolje odgovara partnerstvo s Hrvatom nego s Portugalcom. S Mandžukićem se i poznaje duže, jer igraju četvrtu sezonu zajedno, dok s Ronaldom tek treba pronaći zajednički jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Gonzalo Higuain, inače, bio u klubu, Argentinac je bolje surađivao s bivšim Vatrenim nego sa sunarodnjakom te je bio efikasniji kada je bio s njim na travnjaku. Mandžukić se pak žrtvovao za obojicu igrajući većinom na lijevom krilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo