KOME KINEZI GRADE STADION U PORED ZAGREBA? Oglasili se iz HNS-a, šef Gorice bocnuo Dinamo: / 'Ako nemaju adekvatan stadion...'

Image
Foto: Gropama Arena /AFP

Potpisan memorandum za gradnju stadiona u Velikoj Gorici

19.4.2019.
19:54
Gropama Arena /AFP
VOYO logo

Kinezi su danas potpisali memorandum za gradnju 150 milijuna eura vrijednog velebnog i modernog stadiona u Velikoj Gorici. Gradit će ga kineska kompanija Z-Run WellTon Industry, a njihova osnivačica Jiang Yu potpisala je sporazum s velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem i Nenadom Črnkom, predsjednikom NK Gorice i Nogometnog saveza Zagrebačke Županije. Prema njegovim najavama moći će ga koristiti svi.

Image
SLUŽBENO JE, KINEZI SU POTPISALI - VELIKA GORICA DOBIVA VELEBNI STADION OD 150 MILIJUNA EURA: /

Ovako bi trebao izgledati

Image
SLUŽBENO JE, KINEZI SU POTPISALI - VELIKA GORICA DOBIVA VELEBNI STADION OD 150 MILIJUNA EURA: /

Ovako bi trebao izgledati

"Ja ne smatram to nekakvom preprekom da ubuduće da na tom stadionu, ako nema adekvatan stadion, igra i Dinamo. Sigurno će biti najoptimalniji da zadovolji kriterije i Hrvatske nogometne reprezentacije", rekao je Črnko, javlja RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kažu u HNS-u

U HNS-u ne odustaju od Blata tako da ovo ne bi bio nacionalni stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi želimo da imamo dobre i kvalitetne stadione u Hrvatskoj, uistinu reprezentacija to i zaslužuje. A ja se duboko nadam da ako se i napravi taj stadion da će to potaknuti i druge sredine, ali hrvatska reprezentaciji, moram naglasiti, će igrati po cijeloj Hrvatskoj gdje god budu postojali uvjeti, ne samo u Zagrebu nego će igrati i u Splitu, Puli, Rijeci i Osijeku", rekao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fascinacija hrvatskim nogometom je od svjetskog prvenstva zapravo najbolja riječ je divljenje dakle Kinezi se dive jednoj maloj naciji kao što je Hrvatska zbog tog velikog uspjeha u Rusiji. Sigurno je to jedan od glavnih argumenata zašto su kineski investitori i kineska država zainteresiran za surađivanje s Hrvatskom na sportskom planu", rekao je Siniša Maluš, predstavnik kineskih ulagača.

Što se tiče stadiona, on bi trebao imati od 30 do 35 tisuća mjesta, a trebao bi biti sličan Astana Areni, koji se nalazi u glavnom gradu Kazahstana, a koji se odnedavno zove Nursultan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo