LJUBAV, STRAST I PRKOS / Klub koji je održao 'dinamovštinu' na životu slavi rođendan: Futsal Dinamo osnovan je prije 12 godina

Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

Klub nastao iz ljubavi, strasti i prkosa dosegnuo je neslućene visine. Uz Dinamovo proljeće i navijačku podršku, nema sumnje kako će nastaviti rasti...

21.3.2024.
17:32
PIXSELL, Luka Stanzl
VOYO logo

Prije točno 12 godina osnovan je Futsal Dinamo, a sve ono što je uslijedilo nitko nije mogao zamisliti ni u najluđim snovima. Pokojni Mate Čuljak i aktualni trener prve momčadi Dinama Matija Đulvat osnovali su Futsal Dinamo 21. ožujka 2012. godine. Dvije godine kasnije (2014.), u jeku velikih borbi Bad Blue Boysa sa upravom ''velikog'' Dinama, navijači su došli na ideju osnivanja vlastitog malonogometnog kluba. Cilj je bio okupljati navijače Dinama, očuvati tradiciju navijanja za Plave i uživati u haklu daleko od represije i svega lošeg što je udaljavalo dinamovce od maksimirskog stadiona.

Image
TIHOMIR NOVAK /

Jedan od junaka Futsal Dinama: 'Ovo mi je sedma titula, ali ima posebnu težinu'

Image
TIHOMIR NOVAK /

Jedan od junaka Futsal Dinama: 'Ovo mi je sedma titula, ali ima posebnu težinu'

Kako je tada već postojao klub imena Futsal Dinamo, Boysi su stupili u kontakt sa Jurajem Fabijanićem, tadašnjim trenerom prve momčadi, koji ih je povezao sa osnivačima - Čuljkom i Đulvatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno je donesena i odluka kako će klub funkcionirati prema članskom modelu ''Jedan član - jedan glas'', a to je upravo ono što su nezadovoljni članovi i navijači GNK Dinama godinama zagovarali.

Snagom i voljom volontera, navijača i simpatizera, klub je godinama rastao i prometnuo se u jedan od najvećih sportskih brandova u Hrvatskoj. Nemojmo se lagati, rapidan uzlet samom pojavom Futsal Dinama doživjela je i Hrvatska malonogometna liga, dvorane su diljem države sve češće bile pune i željne dobrog provoda na utakmicama futsala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostajala je samo jedna stvar

Unatoč ogromnoj navijačkoj bazi, punim dvoranama i odličnim igrama, Plavi nikako nisu uspjevali doći do finala, a kamoli naslova. Ipak, u sezoni 2022./2023. snovi su postali stvarnost. Klub koji je nastao iz ljubavi, strasti i prkosa, koji je trebao poslužiti kao ''poligon'' da se pokaže određenim ljudima kako se može upravljati klubom, ali i kao mjesto gdje će stasati nove generacije zaljubljenika u plavu boju, postao je prvakom svoje zemlje.

U frenetičnoj atmosferi Dvojke prvo je u majstorici polufinala palo Novo Vrijeme iz Makarske, a onda je u finalu nastradao Olmissum. Draženov dom na trećoj je i četvrtoj utakmici finala bio pun do vrha, tražila se karta više, a Omišani u toj atmosferi nisu imali šanse. Slavlje je bilo nabijeno emocijama, mnogi su i dalje bili nesvjesni tog velikog uspjeha, posvetila se titula nažalost prerano preminulima, kao i svima onima koji su sve te godine dizali taj klub u visine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Osjećale su se i promjene u ''velikom'' Dinamu, baš tada po prvi put s Maksimira je poslan poziv na utakmicu Futsal Dinama, pojedini igrači i članovi stručnog stožera došli su bodriti malonogometaše, a sada je povodom 12. rođendana kluba poruku poslao i novi predsjednik kluba iz Maksimirske 128, Velimir Zajec.

"Sretan rođendan našem Futsal Dinamu, to je 12. Želim da ga proslavi kako ga slavi svaki put. Pozivam sve naše navijače da dođu na tekmu u subotu. Danas sam se čuo i telefonski s predsjednikom i svojim prijateljem Nikolom Milojevićem i prenio mu čestitke u ime cijelog kluba! Vjerujemo u obranu naslova prvaka", poručio je legendarni Zeko i tako još jednom dao do znanja svima da u Zagrebu sada pušu neki drugi vjetrovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasili su se i Boysi, grupa koja je toliko dala Futsal Dinamu, ali koja je svoje ''utočište'' u određenom razdoblju, pronašla upravo na utakmicama tog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U subotu počinje doigravanje u malonogometnom prvenstvu gdje naš klub dočekuje MNK Torcida u prvoj utakmici četvrtfinala.

Svatko tko je u proteklih desetak godina bio dio naše navijačke priče zna koliku je ulogu ovaj klub odigrao u tome da se grupa i ona prava izvorna "dinamovština" održe na životu i zato će ovaj klub zauvijek imati posebno mjesto u našim srcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sada pa sve do kraja sezone za utakmice našeg futsal kluba vrijedi isto što i za nogomet - maksimalni angažman grupe i svih dinamovaca, sve s ciljem obrane naslova i stvaranja prave navijačke atmosfere kao i prošle sezone u Dvojci i Draženovom domu!

SVI U DVOJKU - OBRANIMO TITULU!''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ne zaboravimo, jesenas je Futsal Dinamo u Zagrebu igrao Ligu prvaka. Bio je to premijerni nastup Plavih u tom natjecanju, a nakon nevjerojatne završnice protiv poljske Lubawe nisu uspjeli ostvariti plasman u Elitnu rundu. Iako, da se preokret u toj ludoj utakmici zaista ostvario, Draženov dom možda bi se i srušio...

Kreću u obranu naslova

Futsal Dinamo, tako, u pohod na obranu naslova prvaka kreće protiv ljutog rivala iz Splita na proslavi svojeg 12. rođendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici četvrtfinala prvenstva aktualni prvak države Futsal Dinamo igra protiv splitske Torcide. Utakmica se igra u subotu, 23. ožujka u Domu sportova II s početkom u 19 sati.

Futsal Dinamo je u doigravanje ušao s treće pozicije, a Torcida sa šeste. Četvrtfinale se igra na dvije pobjede. Uzvrat je na rasporedu idućeg tjedna u Splitu (vjerojatno 28. ožujka), a potencijalna majstorica 2. travnja u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne sumnjamo kako nas i ovog proljeća očekuje prava dvoranska ludnica, s dinamovcima u glavnoj ulozi. Pa zaista, Dinamovo proljeće se ne zaustavlja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo