PRVO PRETKOLO LP / Klub koji je lani srušio Dinamo i Real izbacio Zrinjski iz Lige prvaka, Mostarcima presudio komičan autogol, pogledajte ga

Image
Foto: Profimedia

Pobjednika dvoboja između Zrinjskog i Sheriffa odlučio je autogol Igora Savića u 22. minuti

12.7.2022.
21:45
Profimedia
VOYO logo

Moldavski prvak Šerif, momčad koja je prošle sezone izbacila zagrebački Dinamo iz Lige prvaka pa pobijedila Real Madrid u skupini, a koju sada vodi hrvatski stručnjak Stjepan Tomas plasirala se u 2. pretkolo nogometne Lige prvaka nakon što je u dvije utakmice prve runde izbacila BiH prvaka Zrinjski iz Mostara s 1-0.

Image
MAKEDONCE POMAZILA SREĆA /

Dinamo saznao protivnika u prvoj europskoj utakmici: Momčad legendarnog Goce Sedloskog stiže na Maksimir

Image
MAKEDONCE POMAZILA SREĆA /

Dinamo saznao protivnika u prvoj europskoj utakmici: Momčad legendarnog Goce Sedloskog stiže na Maksimir

Nakon što je prva utakmica u Mostaru završila bez golova, Šerif je pred svojim navijačima slavio s 1-0, a pobjednika je odlučio autogol Igora Savića u 22. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moldavci su izveli korner, a lopta je u gužvi pogodila Savića koji svladao svog vratara Josipa Čondrića. Autogol možete pogledati OVDJE.

Mostarci se ispromaivali

Pokušavali su izabranici Sergeja Jakirovića do kraja susreta izjednačiti, ali nisu uspjeli. Najbolje prilike su propustili Mario Tičinović, Nemanja Bilbija i Karlo Kamenar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šerif će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrati protiv boljeg iz duela Šakhtor Soligorsk - Maribor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karabag razbio Poljake

Plasman u 2. pretkolo izborio je i Karabag deklasiravši Lech Poznan sa 5-1 nakon što je poljski sastav u prvom susretu slavio sa 1-0.

Kada su gosti poveli u Bakuu već u prvoj minuti golom Kristoffera Veldea činilo s kako će Lech rutinski do prolaza. Međutim, Karabag je do poluvremena okrenuo rezultat golovima Kadyja (14) i Filipa Ozobića (42), a potom u nastavku s još tri gola "razbio" Poljake. Strijelci su bili Kevin Medina (56), Kady (74) i Abbas Husejnov (78).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućoj rundi Karabag će igrati protiv švicarskog prvaka Zuricha.

Tri Hrvata idu dalje

Dalje ide i Žalgiris koji je u uzvratu nakon produžetaka pobijedio kosovski Ballkani sa 1-0. Prva utakmica u Prištini je završila 1-1, a uzvrat u Vilniusu bez golova, pa je susret ušao u produžetke. Pogodak odluke zabio je nigerijski napadač Mathias Oyewusi u 97. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Žalgiris je cijeli susret igrao bivši član Dinama, Intera i Rijeke Petar Mamić, dok je Josip Tadić ušao u igru u 106. minuti. Tadić je nosio dres niza klubova među kojima su i Osijeka, Dinamo i Rijeka, a u Žalgirisu, koji je njegov 15. klub u karijeri, je stigao prije dvije godine. U prvaku Litve je i hrvatski vratar Tomislav Duka, bivši član Splita, Hajduka i Istre 1961.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo