KLOPP OSIGURAO SUPER POJAČANJE: / Liverpool ruši klupski rekord za zvijezdu koju je Chelsea otpisao

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Cijene na nogometnom tržištu otišle su posljednjih godina u nebo pa i ne čudi da će Liverpool do kraja tjedna srušiti klupski rekord kad je u pitanju plaćena odšteta.

20.6.2017.
16:40
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

Egipatski krilni napadač Mohamed Salah (25) došao je na liječničke preglede u Liverpool i samo je pitanje vremena kada će transfer biti i službeno potvrđen. Redsi će, prema navodima BBC-a, platiti Romi 45 milijuna eura odštete i time nadmašiti dosadašnji rekord - 41 milijun eura koliko su 2011. platili Newcastleu za Andyja Carrolla. Salah će ujedno postati i najskuplji afrički nogometaš u povijesti, prestići će budućeg klupskog suigrača Sadija Manea za kojeg je Liverpool lani platio 40 milijuna eura Southamptonu.

Odvukao Romu do drugog mjesta

Salah je u siječnju 2014. prešao iz Basela u Chelsea, ali u londonskom klubu nikad nije dobio pravu priliku. Odradio je uspješne posudbe u Fiorentini i Romi koja je prošlo ljeto i otkupila njegov ugovor. U prošloj je sezoni bio jedna od ključnih figura Rome na njezinom putu do drugog mjesta u Seriji A: upisao je 15 pogodaka i 13 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jürgenu Klopp je dugo bio na radaru, a sada će ga konačno i imati u svojoj momčadi. Salah će postati drugo pojačanje Liverpoola ovo ljeto, nakon 19-godišnjeg napadača Chelseaja Dominica Solankea, najboljeg engleskog strijelca na nedavnom Svjetskom U-20 prvenstvu na kojem je Gordi Albion uzeo naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo